Tepung Kastard



Dari banyak-banyak brand tepung kastard..jenama ni jugak yang jadi pilihan..kegunaannya??..antara fungsi tepung kastard ni adalah untuk merangupkan biskut, memekatkan sos atau kuah atau digunakan dalam masakan puding.  Teksturnya lebih kurang macam tepung jagung.  Bila ia di campur dengan air, warnanya akan berubah ke kekuningan.  Petua mudah saya..jika kuah kari anda tak cukup pekat, campurkan bancuhan tepung kastard ke dalam masakan tersebut.


4 ulasan:

  1. thanks ye atas info baru tau ni.. lepas ni mudah la... hehehe

    BalasPadam
  2. yuppp..shiela..tq sbb komen. sharing is caring maaa..:)

    BalasPadam
  3. sue dah start buat biskut ke? hehehe...

    BalasPadam
  4. belum lagi.Q nak order dari sue ke?hehehe!!!..bleh antar guna kapal kargo..

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini..terima kasih