Royal Icing buatan sendiri

Untuk membuat hiasan atas biskut, tentu la kita nak yang cantik-cantik dan mudah digunakan.  Royal Icing adalah antara elemen penting dalam menghias biskut.. (hamboi..ayat kemain..).  Bertapa berjam-jam lagi depan youtube mencari pengalaman dari pakar seberang laut..(lagi..dia buat lagi dahhh..hahaha)..Royal Icing mudah yang Sue Bee buat ialah dengan menggunakan cara ini..lepas tu campurkan dengan 1 biji putih telur gred B..Pukul hingga betul-betul likat, keras dan berkrim..ianya boleh dipaipkan.  Royal Icing ni kena letak dalam piping bag dan guna sebaik saja dibuat bagi mengelakkan ia mengeras.


Gunakan hujung nozzle yang halus dan paipkan ke atas biskut yang telah disejukkan.  Selain daripada itu, royal icing ni boleh dicampurkan dengan warna pilihan memasing.  Taburkan manik-manik gula hiasan sebelum royal icing ni mengeras. Foto kat bawah ni..semasa baru nak belajar guna royal aising..hihihi..nampak selekeh semacam..

2 ulasan:

  1. SALAM KENAL SUE.. GODED DAPO AMIK RESEPI ROYAL ISING

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aa-ahh..silakan,Mayang..selamat mencuba,ya.

      Padam

tinggalkan komen anda kat sini..terima kasih