Sayur Bendi

ladiesfinger

Tak ramai yang minat sayur bendi agaknya sebab bila di masak akan keluar lendirnya,kan.. Tips paling mudah untuk memasak bendi ni dan mengelakkan ianya berlendir..baca sini elok2 dan fahamkan yer.. Sebelum di potong, cuci bersih dan kemudian LAP kering sayur bendi dengan tisu dapur.  Pastikan ianya benar-benar kering.  Sebelum memotong, pastikan pisau yang akan digunakan lap kering dan tidak ada setitik air pada pisau ataupun pada tangan anda..Dengan erti kata mudah nak faham, pastikan sayur, peralatan dan tangan anda dalam keadaan kering, begitu juga bekas tempat anda akan simpan potongan sayur bendi itu nanti..Selamat mencuba!!

2 ulasan:

  1. Takpe.. sy suka makan bendi rebus jadi ulam..

    BalasPadam
    Balasan
    1. sekadar perkongsian tips gitu..

      Padam

tinggalkan komen anda kat sini..terima kasih