Belacan

shrimp paste
Kecoh dengan kenaikan harga minyak selepas diumumkan Perdana Menteri Malaysia kita..Habis tu nak buat apa? Mogok? Demonstrasi jalanan?..Harus disedari, kita bukannya di zaman purba, segalanya free. Cuma satu yang harus kita ingat, betapa beruntungnya kita kerana bukan tinggal di Somalia atau negara termiskin yang lain.  Lagi nak bising-bising kenapa harga minyak naik.
Tak ada idea lain lagi ke..ni post pasal belacan la pulak. Mood ke laut dan sila muntah hijau..kohkohkoh...Omputeh sebut ni shrimp paste. Nak go international? Ni la keju bagi orang Malaysia. Keju omputeh kaler lain, keju kita kaler cokelat atau hitam pon ada (belacan bakar sampai hangit)..Jangan abaikan rasa belacan..eksen korang yang tak makan  belacan dari kecik kecuali sebab alahan. Belacan! Oh Belacan..memang kau yang tersedap!!..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

tinggalkan komen anda kat sini..terima kasih