Bread knife

knife
nge 'test' bread knife
Acara memotong bread guna pisau yang sepatutnya.. (jangan guna pisau pengupas bawang erkkk..). Entry sebelulm ni pasal knife set.. Nak tau tak..bread knife ni tak macam pisau lain matanya. lebih kurang macam gergaji gitulah, tak licin. Ini memudahkan anda potong roti atau fresh bread. Testing dah bread knife ni, memang elok potongannya. Bread knife ni tak boleh DIASAH, macam asah pisau biasa.Ada masa nak googlekan cari cara asah bread knife kalau dah tumpul..
Jangan lupa amik sarapan pagi.  Daku buat sandwich telur je.  Bread tu kena potong dua..sebab bread yang dihasilkan dengan breadmaker, saiznya tak sama dengan yang kat kedai tu..tinggi tapi pendek..eh3x!!! hahaa!!tengok kak pah tu dah konpius dah.. Rotinya tinggi tapi panjangnya pendek..hadoiiyai..susah nak explain..Sekian..

6 ulasan:

  1. Aku potong roti memang suka hati jak guna pisau mana2 pun...hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah ada kita guna je la,Mia..jgn guna pisau pemotong daging je dah..hehe

      Padam
  2. Kamek pun sama dgn Mia sue.. potong roti suka hati...guna pisau sebarang...ahaha..
    pisau daging hubby suka kumpul..koleksi...:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. mana jak asal terbelah roti iya, Atie..janji makan sedap gitu..

      Padam
  3. sy potong roti pakai pisau bawang.haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. pakai aja pisau yang ada..janji dapat makan bread

      Padam

tinggalkan komen anda kat sini..terima kasih