Periuk Cap Kucing..

Sayang kau periuk cap kucing...tampal bila dah bocor.  periuk kita bukan dari brand Giacomo ke, Tupaiware ke..kita guna periuk murah jerrr..cap kucing..heheheee..janji masak sedap, nak oiii!!.. alkisah tempohari..Sue Bee tak tau la periuk cap kucing ni dah bocor.  Katanya nak masak megi..isi air lepas tu angkat atas dapur..bila hidupkan api..bunyi pelik la pulak datang dari periuk tu..lebih kurang cam ngggeecciissss...ngecisss!!! bunyi la sangat..hahaaa!!!..Naik haru la pulak takut gas bocor ke apa kan..Cepat je Sue Bee tutup api dapur dan angkat periuk cap kucing kesayangan tu ke meja..Basah semacam je rupanya.. Bila check periuk yang  Sue Bee letak atas meja tadi tu..huaaaa!!!...habis basah meja brand tupaiware ..leehhhh !! bocor rupanya..
nasib baik ada benda murah ni
 MegaPro General Sticker ni khas untuk tampal periuk, bekas plastik yang bocor..tidak sesuai untuk tangki air, okey.  Jenjalan kat India Street tempohari, terjumpa gerai jual benda ni.. Rembat satu RM2.00 saja. Warna nya lebih kurang macam aluminium foil dan melekat gitu. Selamat duit tak payah beli periuk baru.
bekas tampalan hasil kerja orang tak profesional..kihkihkih!!!  


14 ulasan:

  1. ohhh boleh tampal lagi kah sue??? bagus nya.. tak perlu membazir.. samalh kitak sue..di rumah semua periuk cap gajah jak yg ada...hahaha..
    **oh kamek rindu itu India street, dolu2 sllu pigi sana...zaman muda2...hihik

    BalasPadam
    Balasan
    1. dapur SB tak usah cari benda branded, Aite..biasa2 gitu..ko bilaa gik mok dtg sitok..jenjalan gi India Street..

      Padam
    2. kumpul duit banyak2 dolu...baru naik belon ke Kuching lagi...haha

      Padam
    3. Cuba tgk2 kan deal airasia..selalu ada offer..

      Padam
  2. hihi..asal boleh guna lagi apa salah nya sementara beli baru kan...

    BalasPadam
  3. Alah OKje lagilah SB....cap apa tah, ...tak de cap kot hehe. Tak pernahnya beli semua org bagi. Ada beli ritu kat Giant...RM5.00 periuk yang utk buat sos tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu OKje..kita guna periuk sampai berlubang, janji puas hati guna..

      Padam
  4. Jimat tu Sue Bee.... ni hari barang semua mahal, jadi kenalah berjimat cermatkan... selagi tampal dan guna tu... kita layan jer hehehe

    Salam ukhuwah Suu Bee.. akak follow #494... jemputlah ke blog kecil akak ye :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih dan salam kenal, Nur..kita gi jenguk blog lepas ni, eh..

      Padam
  5. periuk cap kucing siap bertampal yer.. hihihi...

    BalasPadam
    Balasan
    1. tau tak pa Deqla..kita kasi nama periuk tampal cap kucing..okey tak?..hahaha..

      Padam
  6. uishhh..ada jual ye sticker untuk periuk..huhu..ila baru tahu nie..lenkali boleh try beli

    BalasPadam
    Balasan
    1. sticker tampal ni lama dah wujudnya..seingat SB masa masih kecik2 dulu, mak SB guna ni ler tampal periuk nasik yang klasik tu..

      Padam

tinggalkan komen anda kat sini..terima kasih