Putus Jari

Salam sejahtera, selamat menyambut tahun baru 2014.  Entry di taip dengan mata separuh mengantuk wehh..disebabkan gangguan berpanjangan sejak tengahmalam tadi. Seyes giler sakit hati pon ada.  Tau la kita nak sambut tahun baru,..bukan wajip pon nak gi main mercun segala. Hampeh..Orang nak tido dengan aman pon tak boleh.. Anak bongsu aku nak tido la, bahalull!!.. Cukup2 la korang main mercun tu.  Agaknya berapa ratus duit dorang habiskan semata-mata nak beli mercun.  Suka sangat ke dengar bunyi letupan kuat.  Pasang kat telinga sendiri baru tahu.. Ni belum lagi berhenti, dah tengahari dah ni masih lagi nak main mercun..hadoiyaiii..korang yang takda bebudak kecik tak kan paham ooiii!!...Dah cukup entry sakit hati sempena tahun baru.  (Nak sangat dengar berita orang putus jari tangan sebab main mercun semalam)...huhh!!..Dah jadi kewajipan ke main mercun kat area Sue Bee ni..sambut birthday anak ke, cucu ke..main mercun, majlis bertunang pon main mercun, kahwin pon main mercun..apa saja alasan sambutan, mesti main mercun..!!..( Mood sangat tak elok nih)..

10 ulasan:

  1. menyampah kan kak. depan rumah sy org berkaroke tgah2 pentas. gila geramm..

    BalasPadam
    Balasan
    1. sungguh menya*****,..3-4 kali letup mercun cukup lerr..ini tidak..sampai ke tghari ni tadi masih lagi nak main..

      Padam
  2. sabar sabar....nasib baiklah tempat tinggal aku jauh sikit dr bandar...klu x mmg bole panas juga dgn bunyi bising tu...huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mia, SB tinggal dlam kampung..pn sama jugak mcm kat bandar..riuh nya hadoiyaii!!!..tensen giler..

      Padam
  3. Tajuk putus jari mmg hebat.. hehehe...terjah laju2. Ingatkan jari ko yg ter........

    Jan marah. Gurau aja...



    Nong andy

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahaa..gitulah kuasa tajuk entry..harapnya jari org men mercun lu la yang putus..jari SB masih elok 10 lagi ni haa

      Padam
  4. sampai sekarang kedengaran bunyi bunga api dan mercun meletup2 di udara.. *sigh*

    BalasPadam
    Balasan
    1. bknnya tidak lagi,aisya..sini pon sama..lebihan agaknya..

      Padam
  5. Balasan
    1. happy new year,lieya..moga urusan dlam tahun 2014 ni dipermudahkan hendaknya,ya..

      Padam

tinggalkan komen anda kat sini..terima kasih