Bun Sardin

Percubaan kali pertama buat bun sardin dengan menggunakan resepi doh donut..was-was??..hahaa!! MENJADI woooo!!!... Jangan tak try..ni Sue Bee dah buat 3 bijik saja sebagai eksperimen (tak bertauliah).. Betul-betul sedap sebab doh donut kan dah sedia gebusss..cuma perlu letak inti sardin yang dilenyek ( Sue Bee tak campur bahan lain) , pastu goreng. Cuma kena pastikan kulitnya jangan terlalu tebal, ya...sedang2 nipis gitu..Selamat mencuba!!..
donut gebu

20 ulasan:

  1. SB nak sikit nak sikit, masuk blog ni mesti lapar tau... hik hik hik...

    BalasPadam
    Balasan
    1. hello FW..amik lah yang kat foto tu ye..hehee..ni jam lunch time tu pasal lapar..

      Padam
  2. Memang nampak sedap tu Sue Bee... boleh di cuba nanti... guna doh pau jer yer sue bee...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalo guna doh pau,SB blum cuba..boleh cuba lepas ni..

      Padam
  3. Sedapnyaa... dh lama tak makan sardin

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mai la makan sadin ramai2..tapi tak leh selalu sangat..hihi

      Padam
  4. Balasan
    1. Helo QH..baru2 ni je SB dpt masuk blog awak..kalo awak masak lagi sedap,

      Padam
  5. wahh.. boleh cuba nanti...sedap kamek tgk tok..:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bha meli sadin lok kita..gi servay hypermarket sia..

      Padam
  6. lame sgt dh tak makan ni.. yummyyy

    BalasPadam
    Balasan
    1. mita cake house ada jual bun sadin (agaknya)..hehee..kalo tak pon taka bakery..

      Padam
  7. Tengok pun dah tau sedap sebab okje pun suka sebenarnya SB hehe...tp tulah takut kurang masak yek dalamnya kalau tebal sangat

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau guna resepi doh donut, agak2 dlm 5mm tebalnya pon ok sebab kan doh tu akan mengembang (sementara tu kita buat doh lain)..Ban yg dihasilkan mmg betul2 sedap dan lembut.

      Padam
  8. wahh percubaan pertama dah mcm percubaan ke 10 kalinya... menjadi..! hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. kesan dari keras tangan SB ni lerr, Deqla..dah jadi cam besi dah ni..hihi!!

      Padam
  9. erks..org srwk ka?bena jak kmk klaka malaya..haha..kan best mun ada org sudi polah k kmk bun sadin..haha..yummy..

    BalasPadam
    Balasan
    1. gi rah mita kek house satok..mun sik pon taka kali ada..hehe..kannn

      Padam

tinggalkan komen anda kat sini..terima kasih