Cucur Pisang Rangup


Selamat pagi..Sarapan pagi dengan cucur pisang yang rangup..memang sedap. Untuk menghasilkan salutan atau batter yang rangup bila digoreng, mudah saja. (Sue Bee tak guna straw, okeyy!!!haha!!!..).. Resepi mudah nak buat macam mana cucur rangup, senang saja. Untuk inti terpulang anda nak letak apa..Sue Bee share resepi dan tips mudah batter nya saja..
5 sudu makan tepung gandum
1 sudu teh baking powder
Secubit garam
Air sejuk secukupnya
Campurkan bahan kering pastu masukkan air sedikit demi sedikit sambil dikacau hingga menghasilkan adunan yang tidak terlalu cair atau pekat.. Itu saja :-)

14 ulasan:

  1. cucur pisang mkn petang sedap nie

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sedap kalau yg baru kluar dari kuali.. :-)

      Padam
  2. Balasan
    1. Hehee...straw tu kita guna hirup kopi ais

      Padam
  3. air sejuk tu maksudnya air sejuk yg mmg sejuk dlm peti ais ke?

    BalasPadam
  4. baru nak tanya gak air sejuktu air dari peti aisker?? kalau dapat yang ranggup memang bestkan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya,Cho.. SB guna air dari peti sejuk

      Padam
  5. wahhh! sedap ni cucur Sue.. kamek punya kegemaran sekeluarga..ohh baru tau, bancuh guna air sejuk spy lagi rangup... nti mo cuba juga....:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. yupp..tapi kena pastikan batternya tak terlalu cair atau pekat..sedang2 boleh melekat pada pisang gitu..baking powder harus ada jugak..

      Padam
  6. sangat menyelerakan cucur pisang rangup ni.

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini..terima kasih