Hati Ayam masak Kubis manis

Masakan simple di olah waktu demam melanda..ditambah dengan rasa fenin bagai nak melayang je rasa kepala masuk kuali. Demam teruk dah tahap dewa..orang kepanasan tengahari buta tapi Sue Bee kesejukan siap guna sweater lagi..hadoiyaii!!..
Ni kalo sudi tengok menu orang demam, sila cuba ikut rasa tekak sendiri, ya..almaklumlah tekak orang tengah demam bukan boleh diharap sangat,kan.. So anda adjust lah mana yang patut..

2 hati ayam - dipotong sederhana dan rebus hingga keras
4-5 helai kobis manis - potong nipis
1 biji labu bawang besar - dipotong nipis
1 biji bawang merah - dipotong nipis jugak
Maggi cukup rasa

Tumis bawang hingga layu dan masukkan hati ayam, gaul hingga rata. Kemudian masukkan kobis dan perasa. Gaul sebati masak hingga kobis layu dan hidangkan..

Buat entri guna hengpong pasal tak larat nak mengadap netbook tika ini.. Cepatlah elok demam ni..pasal tengahari tadi driving keta rasa macam nak masuk parit je... :-(

12 ulasan:

  1. Demam2 pun rajin juga ke dapur :D Semoga cepat sembuh.

    BalasPadam
  2. ohhh demam ye Sue... moga cepat sembuh ya... rajin masuk dapur walau tgh demam..siap buat N3 resepi lgi...hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq, atie..layan je lah resepi orang demam ni..hihihi..

      Padam
  3. mg cpt sihat sue... masak dh jadi rutin ...demam pun kena masak juga kan

    BalasPadam
    Balasan
    1. rutin harian..demam mana dpt gi kluar makan..kena angin lagi parah jadinya

      Padam
  4. demam2 pun rajin masak sendiri...sedap2 pulak tu...moga cepat sembuh..

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq, Bunda..tekak org tgh demam, rasa apa pon telan saja..

      Padam
  5. Siannya ....makan sup sup le SB....kasi berpeluh!

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq, OKje..nasib baik lah demam tak lama..3-4 hari sja..

      Padam
  6. yesss... mlm ni boleh la goreng camni.. hubby mmg suka mkn sayur.. so wajib deqla masak sayur.. thanks.. ada gak idea resepi dinner mlm ni..hihi... :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. suka dengar..harus di try..simple je bhan nya tu..

      Padam

tinggalkan komen anda kat sini..terima kasih