Kek Lapis Mutiara

kek raya,kek hantaran,kek
Kek lapis (entah ke berapa) untuk tahun 2014.. mutiara katanya ..bertaburan!!!..hahahaa!!..Percubaan pertama buat kek lapis mutiara Sarawak memang agak baik walaupun susunan macam ke hulu sungai je rupa..Kebiasaan nya kalo kek mutiara ni berwarna coklat, tapi versi tak mudah Sue Bee lain. Nak kaler ceria sikit, kita letak kaler pink n blueish green.
Untuk resepi nya, boleh cedok kat SINI , abaikan penggunaan perisa peppermint serta coklat dan tambahkan bahan seperti biskut jejari kecil..  Mudah saja kan dan yang penting anda ada banyak masa dan tenaga untuk buat kek lapis ni.. Selamat mencuba!!

16 ulasan:

  1. Balasan
    1. paling best sebab dapat buat dan makan :)

      Padam
  2. cantik nya kek tok....tabik dengan orang yang ada banyak kesabaran buat kek yang berlapis2 camni!

    BalasPadam
    Balasan
    1. tahniah!!kitak mun mok order kek pakey Gawai or Christmas boleh padah kelak..hehe!!..

      Padam
  3. Cantiknya tengok mutiara di kek tu Sue Bee.... sabar betul buat kek lapis ni ye :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. mutiara nya dari biskut jejari..hihi..

      Padam
  4. Balasan
    1. nampak sedap,kalau makan lagi sedap,dik..lemak berkrim lagi

      Padam
  5. Oh... biskut jejari itulah yg bila potong jadi macam mutiaranya ye SB.
    Menarik juga ni sebab kakak tak pernah buat.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya,kak.cuma kita kna ingat susun alur biskut tu nnt bila kek nak dipotong :-)

      Padam
  6. ehh lawanya lapis dia.. zam pernah buat kek lapis tapi tak cantik lapisnya.. huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tq :-). .mungkin lapisan yg ZA buat tu tebal sgt kot?..

      Padam
  7. cantiknya kek lapis Sue Bee...geram saya nengoknya ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. sedap mata memandang sedap lagi kalau dimakan..hehee

      Padam
  8. Amboiii, rajinnya Sue Bee melapis!

    BalasPadam
    Balasan
    1. kebetulan byk masa terluang,FMF :)

      Padam

tinggalkan komen anda kat sini..terima kasih