Pes Pandan Koepoe koepoe

Helloo...salam tengahari..daku berkipas susah mati blogwalking musim panas ni..hahaa!!...mcm letih BW.  Terima kasih banyak2 pada rakan blogger yang rajin jenguk blog Sue Bee yang biasa-biasa saja gitu.  Untuk rakan blogger ni tanya camna rupa pes pandan kepokepo  yang selalu Sue Bee gunakan dalam resepi.. Ni dia botolnya..Kalau tak jumpa kat kedai, guna pes pandan brand lain pon boleh jugak.  Tapi Sue Bee lebih suka guna brand Koepoe Koepoe ni..Masa Sue Bee kecik-kecik dulu, emak Sue Bee dah guna brand ni untuk buat kuih dan kek.. Klasik gitu kan..
brand pes pandan
Pes pandan Koepoe Koepoe ni keluaran Indonesia, kandungan pes agak pekat dan hijau.  Kalau dah guna pes pandan ni tak perlu lah letak pewarna hijau lagi, ya..kecuali anda nak kaler kek atau kuih tu lebih hijau gelap, boleh lah tambah color lagi.  Bagi Sue Bee, tak perlu letak coloring pon dah okey gitu..

16 ulasan:

  1. tak pernah guna brand ni SB... boleh cuba ni nanti...

    BalasPadam
    Balasan
    1. haruslah..sijil halalnya dikeluarkan oleh Majelis Ulama Indonesia :)

      Padam
  2. Balasan
    1. nama kat botol die Koepoe koepoe.. SB sebut 'kupu-kupu' , keluaran Indonesia

      Padam
  3. Selalu saya guna jenama Kijang...Dah cari juga jenama ni, tapi takde pulak jual kat sini.

    BalasPadam
    Balasan
    1. gitu..mungkin ada sikit sja pasarannya kat Semenanjung..,kan..Kalau kat Kuching, mana2 supermarket ada terjual brand ni.

      Padam
    2. Mungkin juga...bila tengok resepi Sue Bee ni, saya akan ikut bahan yang digunakan sampai jenama pun nak ikut juga..dah cari kat Giant, UO dan Mydin, tapi takde juga. Jadi guna jer la apa jer yang ada.

      Padam
    3. Good luck..boleh dikongsi foto nya nanti kalau jadi

      Padam
  4. bunda pun baru tahu brand ni...bolih cari nanti...

    BalasPadam
  5. Tak pernah jumpa lagi brand ni sue.. klau ada di sini mau jugak beli nti...:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. bna bha?..kali nya pasaran di Sarawak ajak..tok keluaran Indonesia mpun

      Padam
  6. tq jawab soalan saya...
    oo.. ok .. :-)

    BalasPadam
  7. semenanjung ada tak dealer koepoe2

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak pasti. Rasanya kalo kedai yg supply bahan kek, mesti ada jual ni

      Padam

tinggalkan komen anda kat sini..terima kasih