Ikan bilis goreng bawang



ikan bilis goreng
sedapppp

Lauk yang agak simple..tapi please la, jangan kategorikan resepi ni resepi orang ‘M’..sedap apa!!..Kekadang tekak ni meragam, rasa bluekkk bila tengok lauk daging hari-hari. Apa salahnya kalau sesekali tukar menu kepada masakan yang lebih mudah dan lagi sedap rasanya.  Teringat pulak masa dulu-dulu.  Kita tak mampu nak menjamah daging selalu..dapat makan ayam kampung masak sup serai halia kira dah cukup seronok.  Ikan bilis goreng bawang ni la selalu peneman nasi waktu makan tengahari dan malam pada masa tu.   Nak resepinya?..banyak melambak, google saja.
tiga bahan asas yang perlu ada..

18 ulasan:

  1. sedap ni makan dengan nasi panas2 :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. kategori dalam makanan klasik,kan Mia :)

      Padam
  2. Kakak suka makan ini dgn bubur nasi kosong SB.
    Kadang tu kakak siap buat dgn cili padi - berasap pedas tapi best kan:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. ikut hati mmg SB taruk cili padi..tapi ingat sbb anak2 nak makan..hihi..tak boleh nak buaat pedas..tapi lagi pedas lagi sedap

      Padam
  3. sedapnya, pembuka selera, rajin juga buat ni sometimes

    BalasPadam
    Balasan
    1. Makan dgn bubur pon ok gak kan imie

      Padam
  4. Sedapnya ni Sue... suka kamek makan... sllu bila teringin ikan bilis ni hubby yg masak...haha....

    BalasPadam
    Balasan
    1. mun dah bilis goreng..tambah apapon..kompom nyaman..dapppnya!!

      Padam
  5. selau jugak saya buat ni if not idea nak masak apa..musim panas ni memang sedap makan dengan bubur nasi kosong..biasanyer saya tambah kan tomato hijau dan lebih kan cili api..if suka pedas la kan..

    singgah membalas kunjungan..thank u sue bee follow blog saya..done follow here :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam kenal Roha..biasanya benda simple ni yang tersedap kalau dimakan

      Padam
  6. perghhh.. pembuka selera ni kak :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Omputeh ckp appetizer..spicy nchovies with onion..kehkeh..

      Padam
  7. hi sue bee....thanks for dropping by justnow...membalas kunjungan sambil belek2 resepi disini...salam kenal ye

    BalasPadam
    Balasan
    1. Elo SA..belek lah resepi yg ada..semuanya biasa2 saja

      Padam
  8. kalau mkn dgn nasi panas ni mmg menyelerakan... :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul..tak payah buat lauk lain dah..mmg sedap

      Padam

tinggalkan komen anda kat sini..terima kasih