Hidangan simple dari serbuk cheese


memang sedappp..
Pagi tadi tayang serbuk cheese dalam paket..Katanya senang saja nak mengubah serbuk cheese ni kepada sos cicah..hahaa..perasan pro la tu Sue Bee maka nya campur saja lah dengan air panas.  Memula tu Sue Bee buat sikit saja dalam 2 sudu makan.  Takut tak menjadi nanti sayang lah tak leh makan.  Untuk 2 sukatan serbuk cheese ni, Sue Bee tambah 4 sudu makan air panas bagi menghasilkan sos yang sedang-sedang pekat..Yummyyyy!!!..memang SEDAP cicah dengan chicken finger tau..anak-anak bila tengok menu baru, makan tak hengat dunia dapur..Siap minta top up lagi..
kaler serbuk cheese yang glamour tu
Cik Akak Imie F, nampak gayo tak jadik lah Sue Bee post serbuk cheese tu kat awak..hehehee!!!..kan kalau post jugak, ada terkurang berat serbuk nya kat situ..

20 ulasan:

  1. Balasan
    1. CH, sayang tak jumpa lagi wedges kat supermarket..

      Padam
  2. mmm..budak2 mesti suka nih..kan??

    BalasPadam
    Balasan
    1. hi Diana..mmg suka makan..siap mintak tambah lagi sos cicah tu..

      Padam
  3. apa ni yang sedap sangat??? hahahahaha. selalu nampak orang iklan tapi tak pernah lagi beli

    BalasPadam
    Balasan
    1. hi Lizz..SB first time jugak beli ni..biasa beli cheese keping sandwich tu saja..

      Padam
  4. kihkih.. kita cakap nak, cepat cepat je SB kasik masak cheese tu haha , sedapnya, apepun bubuh cheese jadi sedap kan

    BalasPadam
    Balasan
    1. heheheee...dorongan positif dari IF..tak pa eh..kita memain je kan..

      Padam
  5. memang nampak sedap lah Sue... hihik...

    BalasPadam
    Balasan
    1. pas ni kan, tak payah gi KFC makan wedges..kita dah ada serbuk cheeese..

      Padam
  6. Ni yg serbuk cheese yg cheezy mcm KFC ke SB?....ke lain?

    BalasPadam
    Balasan
    1. yupp OKje..mmg rasa dan rupa lebih kurang cam KFC punya tu..sedappp

      Padam
  7. ila pun ada beli..memang sama rasa dia..best!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. hi MI..senang jer kan..campurkan saja dengan air panas pastu hidangkan..

      Padam

tinggalkan komen anda kat sini..terima kasih