Perkara biasa yang berlaku kat dapur

Selamat pagi..nak tayang foto tangan separuh masak..perkara biasa berlaku kat dapur Sue Bee..nang nyaman eeee...kata orang Sarawak. Semalam Sue Bee buat kek lapis India dan kek lapis Alwani..kawan yang tempah,hari ni nak hantar gi Miri. Agaknya  cuai sangat, hingga tangan tersentuh pada pintu ketuhar yang tengah panas gilerr..Cepat-cepat sapu dengan minyak gamat..Rasa pedih tak yah nak cakap. Habis la tangan berparut lepas ni..Tips mudah untuk kulit melecur, Sue Bee akan sapu dengan minyak gamat saja..gerenti cepat kering. Bila dah kering sapu dengan Bio Oil supaya hilang parut lecur tu..Peringatan untuk diri sendiri..lepas ni sila guna kitchen glove paras bahu..kui!kui!kui!!..Sekian.

18 ulasan:

  1. Mesti panas dan perit....adusss..

    BalasPadam
  2. Hati-hati lain kali ye Sue Bee.. moga cepat sembuh..
    Tambah Topup Nuffnang :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tq CH..nnt SB gi top up jugak tuk awak :-)

      Padam
  3. next time berhati-hati sue,tapi biasalah kadangkala mesti ada kesilapan kecil.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tq KJ.tak sangka la si ketuhar nak kenakan tuannya..hehe

      Padam
  4. aduh sakitnyer... memang biasa berlakukan didapur...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Perit sakit semua ada kat situ CZ..kena percik minyak panas pon sama rasanya

      Padam
  5. aduhh....sakit tok sue... pedih! sabar ya.. kena extra take care pasni sue...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nyaman asanya tok Atie..pakey glove panjang kak tok eh..

      Padam
  6. Aduhh.. sakitnyaaa... lepas ni hati² ye SB...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haruslah lebih hati2,kan Kina..kalo tak seluruh tgn la berparut

      Padam
  7. aduhh2...ne x sakit gk ya mun dh melecur...bait2 jak pas tok sis..

    BalasPadam
    Balasan
    1. nya lah..nang nyaman mun kenak benda panas2 tok..

      Padam
  8. ni memang pekara biasa...
    br mggu lps kena..
    kejadian yg wajib bila bt kek lapis...
    hihihii...

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan berparut seluruh tangan pas ni..hihi

      Padam
  9. aduhai... perit dan sakit ni. moga cepat sembuh ya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih ML.sekarang lecur tu dah kering sikit :)

      Padam

tinggalkan komen anda kat sini..terima kasih