Kek Coklat Keju Kukus

Salam sejahtera wahai blogger serta pembaca sekalian alam.  Sejak kebelakangan ini, blog jarang di update..bukan kerana M datang menyerang tetapi dek tuntutan kerja-kerja yang tiada penghujung habisnya..Kepak rasa nyawa tok eh...kepak dalam bahasa Sarawak ialah penat, lelah..bukan kepak ayam.okey..Sedar-sedar bila sibuk buat itu-ini,..hari dah petang,senja pastu malam..Tidur malam je kaki dan tangan tak bekerja,dik ooiii..Bukan merungut atau bercakap kosong tapi itulah sebahagian daripada kehidupan.  Sue Bee sebenarnya tak reti nak duduk diam-diam mengadap tv atau movie dari pagi sampai ke malam.
keju philadelphia,keju tatura,kek coklat lapis keju
Sebelum ni Sue Bee tak pernah buat kek keju..yang paling biasa buat kek keju marie..yang tu pejam mata sebelah masih boleh buat lagi.  Tapi kek keju coklat kukus seperti kat atas tu,..kali pertama Sue Bee buat. Agak was-was la jugak sebab tak pernah la cuba buat kek keju kukus cam ni.  Tapi hasilnya agak OK dan boleh diperbaiki lagi masa akan datang.  Sangat puas hati..lenkali buat lagi.  Untuk resepi kek ni, memang daku amik dari DapurKu SaYang . Terima kasih banyak2, ya DJ..awak memang pakar buat kek!!..


18 ulasan:

  1. Balasan
    1. hi,Anum..mmg sedap dan tak rugi mencuba

      Padam
  2. Balasan
    1. bkn setakat comel,dik..sedap lagi tu..

      Padam
  3. nyumnyum!kmk pernah buat tp hangus nya pn coklat..hahaha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Niesa,camney leh hangus iya deng?..coba ktk try cara kukus..

      Padam
  4. adoii..sangat suka makan kek keju coklat ni Sue.. sllu tempah dr member kat sini.. addict .. haha.. pandai sue buat tok..:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. percubaan kali pertama tok, Atie..masih byk perlu di perbaiki. Rajin kitak mkn kek tok eh..hehehee

      Padam
  5. ni salah satu kek yg belum dibuat lagi...masih KIV

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh buat sebijik untuk raya ni,kan fazian :)

      Padam
  6. SB pun apa kurangnya kakak tengo kek tu pun bukan aje cantik dan yg pasti sedap.

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq,kak..SB ikut resepi dari sumber terbaik iaitu blog DJ..mmg sedap!!

      Padam
  7. fuh, sedapnya tgk..emm..sedp buat mnum ptg..

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul timm..gabungan rasa keju dan coklat yang mantop

      Padam
  8. tengok gambar cam sedapnyer.. memang kalau bukak kedai ada orang yang beliler...

    BalasPadam
    Balasan
    1. kali pertama buat ni,Cho..menjadi pulak walaupun lapisan cheese tu ada berongga sikit sebab SB tak hentak2 sikit sebelum mengukus

      Padam
  9. Awak ni mmg rajinlah SB....awak jual ke awak makan sendiri ni..... mcm tiap hari berbaking je gamaknya...

    BalasPadam
    Balasan
    1. ada yang mkn sendiri..ada kawan yang ngoder, mau tidaknya mmg hari2 SB membaking,OKje..

      Padam

tinggalkan komen anda kat sini..terima kasih