Minggu Kek Lapis Sarawak

Salam sejahtera..entry kemain awak. Maaf kalau ada yang tersalah sangka..ini cuma dalam blog.  Minggu kek lapis Sarawak yang Sue Bee maksudkan adalah untuk daku sorang saja,okey..Minggu pertama cuti sekolah adalah minggu Sue Bee mengerjakan oven, mixer, tepung dan segalanya yang ada kat dapur. Sangat murah rezeki..daku kena sediakan sebanyak 20!!!..YAAA..20 biji kek lapis Sarawak dan kek kukus sempena tempahan dari sanak saudara, kenalan dan rakan taulan sebelum Hari Gawai lepas..Tu belum lagi termasuk tempahan biskut.  Sotong kurita pon tak menang tangan yoooo...hahahaa...apapon terima kasih atas sokongan kalian dan Sue Bee amat menghargainya..
kek lapis evergreen
kena buat label..
tu diaaa...2 loyang sekali gus daku buat..

garisan trademark katanya..
ni baru tak sampai separuh..banyak bertingkek tingkek lagi dalam esbok
tak boleh bedah sebab ni orang punya..
Masa entry Bebola Donut tempohari, Hainom OKje ada buat segmen..Sue Bee hampa jugak masa tu memang tak dapat nak join..rasa sungguh ketinggalan..sobsobsob..sekian..

24 ulasan:

  1. syukur lah sue banyak tempahan... mesti sedap ni..tu yg ramai customer..hehe:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. mmg jumlah tu byk, Atie..rezeki,kan

      Padam
  2. Balasan
    1. of coz sedap..dah namanya kek lapis..

      Padam
  3. Murah sungguh rezeki Sue Bee.. sedapnya..

    BalasPadam
  4. pakai bnyk telur kan Su be? ishk leceh lah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. mmg banyak guna telur..masa tu, SB beli 8 set 30 biji telur dan semuanya habis digunakan

      Padam
  5. Kalau dah jenis tangan pandai tak rugi mesti ada rezeki dtg tanpa di duga.
    Banyak tu...
    Tak bedah pun kakak dah terliur kalau nampak dalam lagilah tak boleh tahan SB:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih,kak. tau tak pa,.harum semerbak berkrim lah dapur SB seminggu..

      Padam
  6. raya xlamak gk kak..mesti ramey org order kek lapis ya lak..nyumnyum..xsaba tunggu raya...

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan Niesa..jum meli brg bhn kek lok..

      Padam
  7. Balasan
    1. apa-apa jenis kek lapis Sarawak,memang sedap dik.lebih lagi kalau sendiri yang buat sebab kita dapat kontrol kemanisan pada kek tersebut :)

      Padam
  8. Ini kali kedua saya nampak kek lapis dalam entri blog. Mahu saya tertelan air liur cam ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. tau tak pa MD..kek lapis klasik macam ni la yang paling banyak dapat sambutan

      Padam
  9. bestnya kek lapis...nak cuba buat lagi la utk hari raya akan datang...semoga menjadi la kali ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. good luck, DP.. SB dapat semua resepi kek lapis dari blog dayang jack.banyak info tentang kek lapis kat situ

      Padam
  10. macam tau2 je tekak saya nak makan kek lapis..
    kebetulan suami sya ke sarawak minggu ni..
    bingung nak suruh dia beli kek lapis apa kali ni...tak tau latest kek yg popular..huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. kek lapis yg sedap spt kek lapis evergreen,kek lapis peppermint,kek lapis masam manis..kalau kek lapis yang byk corak2 tu seperti corak pua kumbu semua tu, honestly, bagi SB kurang sikit lah sedap cuma nampak cantik saja

      Padam
  11. Wah. Dapat makan ni best ni. Tahniah SB, murah rezeki masa cuti sekolah ya. Mesti esbok di rumah SB besar tu ya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq Aisy..tak besar mana pun,duduk menyempit dalam tu..haha

      Padam
  12. Masyukkkkkk....
    SB...alah setakat segmen Liebster award tu...tak penya..... buat benda yg penting dulu tu...Sukalah tengok usaha gigih awak ni SB....OKje rasanya tak termampu ....lebih lagi buat sesorang gitu....

    BalasPadam
    Balasan
    1. makasih sebab memahami..mmg terkilan gak SB masa tu btl2 tak dpt join.siok sendri la SB bw tgk meriahnya segmen OKje tu.

      Padam

tinggalkan komen anda kat sini..terima kasih