Berkelah dengan BENDA ITU..

Salam sejahtera blogger dan pembaca sekalian alam.  Berhenti kejap dari buat entry kek dan biskut.  Oven daku kasi cuti setengah hari..esok2 kena kerja lagi, tau!!.. Hahaaa!!.. Alkisah nak buat cerita sikit, anak-anak kita ni.  Ya kann..hari ni kecik-kecik baby-baby lagi..esok lusa tup tup dah bujang dara dah semua.  Kita ni jugak la yang masih muda remaja..yoolaatuuu!!..
Berkelah katanya..tapi bila dikeluar satu benda ITU...begini lah jadinya.  Fenin kepala cik ahkak, nak ooii.. "simpan balik benda tu!!..jangan main. Gi pantai sinun, main pasir"..
Kan elok cam tu, ikut cakap mommy..jum gi pantai kutip pasir kulit kerang bawa balik..ada jugak kenangan.  Situasi yang mulanya diam sebab dok asyik jari menekan benda ITU, kini dah bertukar jadi suasana gelak ketawa, bising sekampung pon ada..
Siap main lompat-lompat lagi. Kan lebih seronok main sebegini kalau gi berkelah.. Peringatan untuk diri sendiri dan kaum mak bapak..kalau nak gi berkelah, jangan bawa benda ITU sekali, okey..ada faham?..hahaaa!!..
Abang dengan si kazen chubby ni siap posing kat pokok.  Tinggalkan benda ITU kat mommy, jangan main lagi..
Daku (kna himpit) bersama SIL dan BIL..anak2 kat hujung nu dengan hubby..heheee!!..Hargai waktu bersama keluarga dan jangan bawa benda ITU berkelah bersama anda.  Ianya memudaratkan kesihatan.  Tak perlu dinafikan kerana ada kebenaran di sebalik apa yang daku nyatakan..Sekian.




18 ulasan:

  1. benda ITU kadang2 membuatkan anak2 alpa tentang keseronokan yang lain :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu Ann..sebenarnya ada aktiviti yang lebih menyeronokkan daripada main benda itu

      Padam
  2. Balasan
    1. benda zaman moden mmg begitu..NN

      Padam
  3. ITU mmg kalau ngan budak2 mmg hurmmm ssh nak ckp...falsya selalu marah anak buah falsya sbb smbl jalan pun nak tgk bende ITU..

    BalasPadam
    Balasan
    1. kuasa benda itu mmg kekadang buat kita rasa...hhhrrrmmmm...

      Padam
  4. pening juga klu asyik menghadap benda ITU kan sue.. sesekali bermain di pantai mmg seronok. . menghabiskan masa bersama keluarga. .

    BalasPadam
    Balasan
    1. larangan membawa benda itu haruslah dikuatkuasakan oleh ibu bapa..hehe

      Padam
  5. Setuju!! Memang rules dlm family tak boleh belek benda ITU kalau keluar dari rumah.. ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. mmg ada baiknya rules begitu kan,Kina

      Padam
  6. seronoknya berkelah dipantai sekeluaega tanpa gangguan gajet2 ya...

    BalasPadam
  7. kalau semua sibuk dengan benda itu. macam tak best aktiviti riadah bersama keluarga kan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. mmg betul tu Ros..duk mengadap benda itu, bukan berkelah namanya tu..

      Padam

tinggalkan komen anda kat sini..terima kasih