Kek Span Pandan Mudah

Salam sejahtera.. Ni nak share cara buat kek span mudah.  Memang senang, asalkan ikut cara yang diberikan, pukul adunan hingga betul betul kembang dan putih serta ringan.  Banyak kali dah buat ni,.. dan lagi satu kalau nak membakar kek span ni, kita kena tahu fungsi ketuhar masing-masing. Adjust suhu ikut keperluan kerana setiap brand ketuhar, kekadang tak sama suhu tinggi rendahnya. Jadi kat sini kita kena memahami ketuhar memasing, ya..
Ni semua tempahan kek span yang daku buat.. Mak encik siap pesan, tolong potong elok-elok.. jadi daku guna bread knife untuk potong kek span. Memang hasil potongan tu lebih cantik dan kemas berbanding dengan menggunakan pisau dapur biasa.  Terima kasih, lenkali order la lagi, daku suka tau.. Daku guna RESEPI KAT SINI .. Sekian


18 ulasan:

  1. wahh..cantik warna ijo nya Sue... pasti sedap! kamek suka ni kek span..selalu beli yg colour kuning tu sue... ala2 kek butter.. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. hi, Atie..iya hijo apple n perisa pandan..biasa mun kaler kunen perisa vanila..apa pon tok faveret mek..yummy

      Padam
  2. sedap.. memang cantik potongan kek tu :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hi,Ros. Cayang sgt kat bread knife SB tu ha..

      Padam
  3. Balasan
    1. Tq,Normie..haruslah gebu gebas..kalo tak,bkn kek span namanya tu.

      Padam
  4. SB mestilah kata mudah sebab tangan dah biasa membaking kalau tak mana mungkin ramai yg menempah. Kakak tengok cara potong pun dah tertarik..

    BalasPadam
  5. saya xlps lg nak wat kek gini..hehe

    BalasPadam
  6. dah dua kali jugak IF buat kek sponge entah kenapa tak berapa menjadi pulak..

    BalasPadam
    Balasan
    1. mungkin terkurang pukul tu, IF..tak pa..cuba hingga berjaya,ya

      Padam
  7. Senang ke SB nak membuatnya? Teringin pulak daku nak membaking!

    BalasPadam
    Balasan
    1. jum cuba buat sebijik, OKje..sikit je tu

      Padam
  8. cantik jer kek Sue Bee buat...mmg teror membaking la Sue Bee ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tq,DP..masih byk lagi yg SB blum pelajari teknik baking ni

      Padam

tinggalkan komen anda kat sini..terima kasih