Grill Api Atas sahaja

Salam sejahtera.. Hari semakin hari, bersawang blog daku. Tapi tetap juga daku nak share gambar seketul ni. Ini lah yang dimaksudkan dengan 'bakar dengan menggunakan grill api atas..' ..tengok tengah merah panas. Istilah ni sinonim dalam resepi pembuatan kek lapis Sarawak dan yang sewaktu dengan nya. Diharap ianya dapat mrmbantu cik ahkak atau cik ahdek yang tengah terkeliru dengan istilah tu. Sekian dan hingga ketemu lagi..tak tau bila agaknya..

11 ulasan:

  1. Balasan
    1. Semerbak bau seluruh rumah ni, NN

      Padam
  2. Bok tauk pasal benda tok. Ingatkan sama jak semuanya. Heheh.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan sharing is caring..ka tok boleh kitak try molah kek lapis,deng..

      Padam
  3. kt umah tkde oven tu yg tak menjadi je nk buat

    BalasPadam
    Balasan
    1. Gitu..tak pa Kopi..next time ada lah tu,k.

      Padam
  4. sellu kamek grill atas dapor gas jak huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Panggang kah maksud kitak?Atau oven serikin nok pakey gas iya..?

      Padam
  5. Assalamualaikum wrt wbt,

    Pertama sekali, ingin kami memohon maaf kerana meninggalkan komen ini di blog anda dan tindakan ini boleh disalah anggap seolah-olah seperti spam dan kurang professional. Tujuan komen ini adalah untuk menyebarkan berita baik tentang pelancaran laman web Letsmasak.com.

    Letsmasak.com merupakan sebuah laman web resipi yang mempunyai pelbagai fungsi media sosial yang menarik. Melalui Letsmasak.com , komuniti pengguna dapat memanfaatkannya sebagai sebuah platform untuk berkongsi resipi, ilmu dan tip-tip masakan agar dapat dimanfaatkan oleh semua. Dengan design yang kemas, mesra pengguna, serta komuniti yang interaktif dan proaktif, Letsmasak.com sudah pastinya sangat selesa digunakan oleh para pengguna sebagai personal-recipes-composer. Dengan rendah hati kami ingin menjemput anda untuk bersama menyertai komuniti kami dalam menyumbangkan ilmu melalui platform Letsmasak.com.

    Untuk mendaftar, anda boleh berbuat sedimikian melalui url tersebut:
    http://letsmasak.com/register

    Oleh kerana masih tidak ramai yang tahu tentang kewujudan Letsmasak.com ini, maka kami ingin memohon jasa baik anda sekiranya sudi untuk menulis entry review tentang Letsmasak.com di blog ini. Kami amatlah menghargainya.

    Kami memohon maaf sekali lagi atas tindakan ini. Kami amat berharap agar komuniti Letsmasak.com akan berkembang justeru dapat dimanfaatkan oleh semua.


    Ikhlas daripada,
    Letsmasak.com

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini..terima kasih