Kek Lapis Coklat Cheese

Salam sejahtera. Ni Kek lapis coklat cheese dari dapur Sue Bee. Biasa kita jumpa resepi yang cara kukus,kan. Tapi versi daku ni cara bakar. Menjadi juga dan rasa kek tetap lembab walaupun dibakar. Yang penting kena tambah ovalette ke dalam setiap adunan kek lapis yang dibakar. Sekian.. Entry lepas ni daku akan share resepinya,okey..jangan risau sebab daku tak lokek ngan resepi..hihi..

20 ulasan:

  1. mesti sedap kek ni Sue sbb ada cheese tu tak sabar akak nk tengok resepi nya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul,kak..mmg sedap sbb guna cheese philadelphia

      Padam
  2. Tergoda! Tergoda! Kalaulah saya berjiran dgn SB, tiap2 hari saya datang intai2 kat dapur :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tau takpa,Farrah..siap bawa talam lagi..hihi..

      Padam
  3. sedapnya ni bleh simpan peti ais tak? klu mkn sejuk2 lgi best kan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. mmg boleh, cik Kopi. lagi lama lagi sedap

      Padam
  4. Pande na sis molah kek eh. Jeles kamek.

    By Angel Love Soldier

    BalasPadam
    Balasan
    1. sis polah sigek..senang jak iya..kecik sik banyak adunan

      Padam
  5. tak pandai nak buat..pandai makan je kek ni :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak pa Nick..kat bakeri pon ada jual yg jenis lapis cenggini,kan

      Padam
  6. sueee.. apa khabar kitak?? lama tak bertandang sini..hehe...
    ohh tak pernah rasa plak yg bakar ni.. selalu makan yg kukus.. mesti sedap tok..:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. yaa Atie..pa khabar kitak. kamek sik dpt nak bw sia sitok sbb masalah tenet yang tenat tok..adoiyaiii..!!..windu mok jenguk blog, diat muka paee lok eee...

      Padam
  7. salam
    nampak sungguh menyelerakan...kalau beli mmg mahal harganya disebabkan cheese tu..

    salam kenal & follow sini

    BalasPadam
    Balasan
    1. hai Kamsiah..terimakasih bnyk sebab follow blog ahkak yang tak berapa meriah sejak sebulan dua ni, dik..

      Padam
  8. Balasan
    1. imagine kan perasa coklat ngan cheeze.. nang nyaman, Jazz

      Padam

tinggalkan komen anda kat sini..terima kasih