Tart telur

Salam sejahtera. Kembali bersiaran dengan tart telur. Cara buat lebih kurang sama jugak dengan cheese tart, entry yang sebelum ni. Boleh klik kat link atas tu untuk resepi shell atau kulit tart mudah,k..
Untuk inti telurnya pulak, paling senang nak buat.  Ikut saja sukatan resepi kat bawah ni.
250ml susu cair
2 biji telur gred A
1 sudu teh tepung kastard
sedikit garam
80gm gula kastor

Satukan semua bahan ke dalam periuk dan kacau atas api kecil hingga pekat sedikit. Tuang inti ke dalam kulit tart dan bakar pada suhu 110C selama 10 minit atau bergantung pada kepanasan oven memasing. Selamat mencuba dan sekian

6 ulasan:

  1. Menariklah SB. Kena rajin baru nampak cantik macam ini kan:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Semangat nak makan tu kena ada,kak..hehe..

      Padam
  2. hai sue lama kaknoor tak singgah sini, nak try sebijik tart tu hehee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tq sbb sudi jenguk blog SB yg tak seberapa ni, kak Noor..

      Padam
  3. dah lama simpan resepi tart. tapi tak terbuat lagi..

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini..terima kasih