Kulit karipap rangup dan sedap

Salam sejahtera. Panjang berjela tajuk entry pagi ni. Maklum la, daku tak reti nak main SEO, taip saja la apa yang patut..hehee!!..
Ni kali kedua daku guna resepi yang menghasilkan kulit karipap rangup. Penggunaan tepung beras dan tepung ubi adalah salah satu faktor penyumbang kerangupan kulit karipap ni. Sebelum ni daku guna tepung gandum saja, hasilnya kulit karipap tu tak berapa nak dibanggakan sesangat..berminyak lagi. Sebelum ni ada daku share resepi kulit karipap tu kat entry sebelum ni..jadi selamat mencuba semua.

12 ulasan:

  1. WAH GITU CARANYA YA...KAK SELALU CAMPUR MINYAK PNS SIKIT DLM TEPUNG GNDUM...BOLEH TIRU CARA SB.

    BalasPadam
    Balasan
    1. SB mmg guna minyak panas,tuang kedalam campuran tepung ni, PI

      Padam
  2. Oooh... ye ke SB. Lain kali akak cuba cara SB. Sebab kalau kakak biasa letak sikit minyak panas masa menguli kalau nak bagi rangup.. tak tahu cara mudah ini. Terima kasih dari kakak.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ur welcome,kak. Gabungan tepung gandum, tepung beras dan tepung ubi yang buat rangup.

      Padam
  3. Ini kuih faveret daku ni SB......tp sampai sudah jarang buat. Nak tgk resepi ar

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hi, Okje. Kuih klasik feveret ramai ni :-).

      Padam
  4. Ini kuih peveret daku since daku pandai makan...mak daku punya karipap dulu terkenal satu kampung tau...hee3...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Untung badan ada mak yg pandai buat karipap sedap :-)

      Padam

tinggalkan komen anda kat sini..terima kasih