Ayam Percik

Salam sejahtera. Ayam percik tersedap yang daku buat ikut resepi dalam BUKU CHEF HANIELIZA . Mintak izin dari empunya resepi..nak show off hasilnya kejap kat sini. Daku tak panggang atas api direct, tapi panggang guna kuali non stick..adehhh kesiannya...hahaa!!..gelak ramai-ramai. Tak rugi mencuba setiap resepi dalam buku chef ni. Hasilnya memang meletopss..!! Sekian.

16 ulasan:

  1. Janji sodap SB ...itu yg penting..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan SA..Sodap ka tak sodap, sendiri yang makan

      Padam
  2. tak pernah lagi buat ayam percik suuue.. kamek sllu masak rendang jak.. boleh jg cuba nti..nampak sedap sgt tok... makan dgn nasi himpit :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kmk pon sik penah molah,first time..hahahaa!!..byk resepi nya di tenet, tapi resepi dlm buku tok lah paling sikit bahan nya.

      Padam
  3. Balasan
    1. Bukan nampak TAPI mmg sedap.. :-)

      Padam
  4. Balasan
    1. Cian,panggang lam kuali..ahakksss!!..

      Padam
  5. sedapnya..*telan air liur*..gravy nya menarik..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mmg sedap..mkn licin tinggal tulang. Lebihan gravy siap di lap guna nasik..hahaa!!

      Padam
  6. saya mau 2 ketul....kikiki....nampak sangat mengoda

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amik lah, Mal. Itu pon Iryanty dah booked sebentar tadi..hehee!!

      Padam
  7. terima kasih kerana ikuti blog saya.

    nampak memang sedap ayam percik tu.

    masa ibu_suri sihat dulu, setiap kali raya dia akan buat ayam golek. dari satu ekor kepada 2 ekor sebab anak buah semakin ramai....

    sekarang, oven tu tinggal bersawang sebab dah tak digunakan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. gitu..ditelan masa, anak2 dulu kecik2 sekarang dah besar2, mungkin ada yang dah kawin..

      Padam

tinggalkan komen anda kat sini..terima kasih