Mak budak yang sibuk

Salam sejahtera. Ni sibuk yang dibuat buat ke apa?..hahaa!! Jangan tak tau, mak budak ni tengah sibuk lapis melapis,kukus mengukus kek Sarawak. Jadi kerja kerja terkayo kayo ke blog rakan maya mungkin agak terhad sedikit dalam minggu ni. Daku betapa depan oven sejak Sabtu lepas. Tempahan kek lapis Sarawak datang bertingkek tingkek sesangat. Dalam foto tu sebijik dua saja..yang lain dah sumbat ke dalam peti sejuk nu. Esok lusa kerja kerja hantar akan bermula. Semalam pon dah bermula sebenarnya posto posto kek lapis ni.Terima kasih pada kengkawan yang masih setia bersama homemade kek lapis daku. Cayang korang!!.. Tips mudah bagi mengelakkan gejala kek hangus?... Sila jauhkan tangan anda dari memegang "semak pong"..hahaa!! Kan senang..takda la nanti tetamu datang ke rumah di jamu dengan kek hanguihhh!.. Sekian.

40 ulasan:

  1. Macam ini busy bagus SB ada duit masuk
    Berbaloi pandai buat kek ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan kak..bukan busy yang dibuat-buat..hihi.!!

      Padam
  2. Balasan
    1. Yupp NN..pulau seberang laut tu, bukan alang2 jauhnya.

      Padam
  3. wah sue hebat lah pandai buat kek ajarin kak noor lah hehee

    BalasPadam
    Balasan
    1. ehh.. Kak Noor lagi hebat kalau buat kek,kan. btw, selamat pagi,kak

      Padam
  4. Farah pun tengah sibuk lapis melapis kek juga... hu hu hu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. masa itu emas, kan Farah. seminit dua tak boleh nak tinggalkan kalau melapis kek ni

      Padam
  5. Wah...boleh la SB pi travel lepas ni...byk tempahan dh tu..hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Belum travel sia sitok..hahaa..bila dah pulang modal,boleh kot?..

      Padam
  6. Pandainya akak buat kek..😊😊

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hi, PW.. makaseh :-) .. sambil2 tu isi masa lapang

      Padam
  7. cantiknya kek..sekali pandang terus berkenan..sesekali nk oder juga ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehee..PI.. kek lapis n kukus Sarawak yang klasik mmg sedap

      Padam
  8. Tu kira nya busy duit masuk tu Sue Bee..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehee..lebih kurang mcm tew la CH..free nnt SB jenguk blog awak,k

      Padam
  9. kek lapis sarawakkk sedapp nye

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mmg sedap KopiO.Lemak manis giteww..

      Padam
  10. suka kek lapis..nak kek lapis belacan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hi Nohas. Kek belacan ada tapi versi lapis nya blum wujud lagi. Nnt SB cuba hasilkannya..hihi!!

      Padam
  11. wahhh banyak masyukk rezeki tu sue..byk tempahan tok... mesti sedap tu yg org suka order... hehe..tahniah..:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Rezeki bulan kelahiran kali nak..hehee!!. Kan Atie..

      Padam
  12. sepotong dua potong...mau dong :-))

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehee..SB suka ngan pantun yan,tau..ketul ketul dua ketul, lucu betul..

      Padam
  13. Balasan
    1. Tq Aza..nampak sedap,mmg sedap..harum semerbak kek seisi rumah

      Padam
  14. Banyaknya kueh. Sis bukak bisnes bakery ke apa.

    BalasPadam
  15. sedapppppnyeeeee....saya tak penah buat kek lapis ni selalu beli je tapi kalau dapat makan yg baru SB kukus mesti lagi meletop.....tips yg sangat bagos akan saya cuba praktikkan lepas ni...=)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hi Mal. Satu lagi tips bagusnya..kek kukus Sarawak ni kan..kalo kluar dari kukusan terus makan, tak sedap.tinggalkan semalam dulu baru telan..

      Padam
  16. Salam perkenalan SB... Bestnya blog ni ada pelbagai jenis makanan dan pelbagai resepi boleh jadikan rujukan... Moga persahabatan bertambah erat... SB jemput singgah blog eija yer

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hola ME. Nanti SB jenguk n folo blog awak,k.

      Padam
  17. Nak raya nanti mesti banyak masuk order kannnn..hihi...lagi la bz..sempat ke tidak nak update blog

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehee..harap nya dapat update blog waktu malam..sbb SB tak penah baking kek lapis memalam

      Padam
  18. Gitulah tokey kek namanya kan SB......haruslah kena betapa depan oven hihi...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hi Okje..blum tahap tauke. Kuli bebiasa je..hihi

      Padam

tinggalkan komen anda kat sini..terima kasih