Berehat sebentar..

Salam sejahtera. Nak tayang kejap kek lapis Sarawak daku buat tempohari. Lepas ni daku rehat kejap dari melapis dan mengukus, dan beri ketuhar/mixer bercuti panjang. Kesian kat dorang,kerja keras selama 2 minggu..kihkih!!. Daku? Bila lagi nak cuti. Cuti kau hari-hari lagi nak mintak extra..toinnkkk!!..amik sebijik..hahaa!!. Sekian.

17 ulasan:

  1. mmmm dap nyer kak...... nak cikit :)

    BalasPadam
  2. nak raya ni, nampaknya takleh cuti panjang le kan...tak ambik tempahan ke..hihi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Rehat sebentar bersama kit kat saja tu,nohas..hahaha!!..

      Padam
  3. Pandainye SB melapis...tengoknje dah tahu mesti sedap kek ni...kek lapis yg baru dikukus mesti sangat lembut dan gebu...terliur saya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tq,Mal. Kek lapis kukus, biar semalaman dulu baru makan lagi sedap. Try buat yang paling senang seperti kek lumut..

      Padam
    2. Slm kak nk tnya .....
      boleh x klu guna resipi kek kukus ni utk bakar..
      Tekstur tu masih sama lembut x.

      Padam
    3. Slm kak nk tnya .....
      boleh x klu guna resipi kek kukus ni utk bakar..
      Tekstur tu masih sama lembut x.

      Padam
    4. Kek LAPIS kukus,kalau nak bakar,tambah penggunaan ovalet,ya dik.tapi kalau kek kukus seperti kek lumut atau hati pari, mmg tak boleh pakai versi bakar. Sukatan cecair seperi susu pekat manis harus ditamnah sikit supaya tetap moist seperti hasil kek kukus. Diharap tips ni boleh membantu

      Padam
    5. Ur welcome n good luck

      Padam
  4. Cantiknya kek lapis. Tengok pun dah terliur. Kalau dapat rasa mesti tak mahu berhenti ni. Mesti sedap!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yup,MD.kek lapis mcm ni bkn hari2 kita mkn..kata orang..hehe..bkn season time pon boleh buat kalau dah rasa nak mkn.mmg sedap

      Padam
  5. Terrornya Kak buat kek lapis! Diana belum pernah cuba pun lgk....insyaallah nak cuba buat jugak nanti...bersilau mata nengok...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bersilau blink2, yer dik..try buat yg paling simple dulu cthnya,kek lapis choco horlicks.

      Padam
  6. adoi sy tak lepas2 nk buat kek kykus ni..Bukan Mudah membuatnya..solutelah SB..tgok ja tau sedap..

    BalasPadam
    Balasan
    1. PK try buat kek kukus tanpa perlu lapis, spt kek lumut.Sedap mmg sedap!!..

      Padam

tinggalkan komen anda kat sini..terima kasih