Bebola Donut yang kiut dan gebu

Salam sejahtera. Daku tengah menghimpun angin R yang maha besar bagi mengetengahkan bebola donut rupawan, kiut lagi gebus ni.ayat kemain. Sapa tak tergoda bila dihidangkan dengan bebola donut macam ni..ketepikan diet daku kejap, ambil sebiji, ngap!, sebijik lagi, nnggaappp!!..tak cukup dik non!..
Lagi ulang tayang bebola donut menyampah, kbye. Nak tau dak macamana bentuk dia jadi sebegini menggoda..jengjengjengg!!..
Ahaaaa!!.. tu dia.. hasil lebihan doh yang diterap menggunakan acuan donut. Tak perlu di uli banyak kali,dik!.. Ambik saja lebihan bulat dari terapan acuan doh tu, goreng terus ke dalam kuali.
Yang ni donut original dari acuan tu. Nampak tak yang kat tengah-tengah tu? Berlubangkan, so ambil yang lebihan tengah tu dan terus goreng la bersama donut kita. Jimat masa, jimat tenaga..tak perlu uli, canai dan terap banyak kali. Bukan atas dasar pemalas, okey.. kita nak jimat masa, banyak lagi keja rumah nak dibuat lepas goreng donut. Daku takkan spending masa sehari semalam menguli dan menggoreng donut saja. Ni ada gak RESEPI DAN CARA LAIN SUPAYA DONUT MENJADI BULAT  
Sekian dan selamat men'donut'.




18 ulasan:

  1. sedapnya ..bebola donut yg gebu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pekena lagi secawan kopi panas..

      Padam
  2. DONUT BULLAT COMEL N SEDAP NI..TERASA LAPAR LA PULAK NI...

    BalasPadam
  3. Oii SB peberet sy ni donut..dh la hari ni puasa..kecur liur je la tengok donut gebu2 ni.hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ouchhh..tak tau lak SB ,PK tgh posa..hehe..sowi eekk.sabo ya

      Padam
  4. Boleh follow ni..comel je bulat2 donat ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hi LIna. Ni nak follow donut ke blog?..hehee..gurau yer dik. Welcome to my blog

      Padam
  5. salam aidilfitri sedap donuts tuu makk ;p

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tq. Salam aidilfitri jugak, ya LAlat..

      Padam
  6. kreatif..tak terfikir pun cara macam ni..huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat hari Raya, yan. Ni cara org nak jimat masa. Haruslah diamalkan..hihi

      Padam
  7. donut saya tak suka makan. Tapi cucuq keria memang feveret...hehe...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Gitu.. cucur keria blum penah buat..tapi SB tau ianya mmg sedap manis semulajadi

      Padam
  8. Lama dah tak mendonat dan gambo donat SB ni betol2 buat saya teringin :p gebu gebas sangat

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tunggu apa lagi, Mal..jum mendonat,..sedap weii untuk minum petang atau sarapan

      Padam

tinggalkan komen anda kat sini..terima kasih