Popia Nestum

Salam sejahtera. Lagi projek goreng kulit popia. Kali ni daku buat popia nestum. Sebelum ni pernah gak buat. Nak check resepi, KLIK SINI . Betul-betul senang dik,..jangan tak cuba. Cuma kali ni daku abaikan penggunaan horlicks. Nak tahu cara buat popia seaweed, pon ada jugak daku penah buat, KLIK SINI . Nak lagi resepi popia goreng simple?..KLIK SINI . Sakit M yang maha besar sedang melanda jejari daku,..nak menaip resepi satu-satu buat-buat tak larat..kihkihkihh!!..
campuran bahan salut
Ni campuran nestum kisar halus-halus, susu tepung dan tepung gula / gula aising. Kali ni daku tak sukat-sukat, semua main campak dik non.. Cukup rasa lemak manis tu kira boleh la di salut kat popia. Adik2 yang baru belajar nak buat popia nestum, jangan ikut cara macam cik ahkak ni. Semua dia main tikam sukati dalam mangkuk. Sekian dan selamat meng 'popia'.
JANA PENDAPATAN LUMAYAN SECARA ONLINE DISINI

18 ulasan:

  1. mudah caranya kalau rajin ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Senang tu PI. Tinggal nak golong dan goreng saja lagi

      Padam
  2. tak minat sangat ..sebab tak suka susu tepung
    :-))

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak perlu bubuh susu pon okey,yan..

      Padam
  3. sedap ni...kalau dah start makan, susah nk stop..hihi..

    BalasPadam
  4. Mula-mula akan ikut step yang diberi.. tapi bila dah pandai buat, senang.. bahan2 pun main campak2 agak2 je.. ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul kata Aiza...campak campak agak agak..hahaa..menjadi jugak

      Padam
  5. hehe..ni salah satu menu yang kena ada time gawai.

    BalasPadam
    Balasan
    1. BNA padah ktk iya..senang jak molah kan

      Padam
  6. fberet ni kak.. kunyah ja seblg pon hbes

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bukan sebalang,dik..berbalang-balang yg abess..wahahaaa!!

      Padam
  7. kena cuba jgk nie...nampak sedap je...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hi,Wanie..haruslah dicuba resepi ni..senang saja tu

      Padam
  8. Yang ni senang aje kan buatnya....nanti nak buat la...

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini..terima kasih