Tanam apa yang patut

Salam sejahtera. Lama menyepi, blog makin bersawang tapi daku pulak ligat berkebun. (Patut le diam semacam) rupanya dia ada projek tanam ntah apa-apa..hahaa!.. Ni daku share sebahagian daripada apa yang ditanam..strawberry ni dalam peringkat percubaan saja. Cili hijau pon ada. Tanam apa yang patut saja,dik non!! Jangan tanam daun ketum sudah. Tu tengok kacang bendi,..saiznya kemain terlebih subur ke apa. By the way, hingga setakat ni, belanja duit sayur dah tak ada lagi sebab kita ligat tanam sayur lain gak, yeeayyyy!!.. Lepas ni nampak gaya kena tukar tajuk blog --> tanam sayur cara mudah <-- . Untuk kengkawan yang setia jenguk blog daku, nanti I jenguk balik,k.

22 ulasan:

  1. Wah ..sue rajin nya walaupun tanam dalam pasu tapi nampak berhasil bila tengok bendi yang cantek tu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Gitu lah,kak SI..sampai blog pon tak berupdate dah.

      Padam
  2. wahh..tanam strawberry..mesti cuaca sejuk kt tempat SB...Alhamdulillah, jimat duit dapur, nak je, petik kt kebun..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hi Nohas..sejuk apanya tuh tang jerebu tebal kat sini..hahaa!!..

      Padam
  3. rajin nye Sb ni patut lama menyepi rupe2nye ada projek lain ek....tak sabo nak tengok pokok strawberi SB berbuah....jimat sungguh la macam ni organik plak tu...terbaekkkk

    BalasPadam
    Balasan
    1. gitulah Mal..harapnya jadi membuah dengan jayanya. Jangan heran bila blog SB akan menyepi lagi lepas ni,ya

      Padam
  4. Wow tgok bendi tu wallah terbaik baja dari SB.haha

    Ok jugak tukar nama blig tp baik share tajuk blog..resepi masakan dan resepi tananan mudah.hakhak

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu la pasal PK..ingat nak tukar blog title hehe

      Padam
  5. patutlah dah lama sepi...aktiviti yang sihat
    .sayur bendi tu segarbetul.panjang

    BalasPadam
    Balasan
    1. hi Yan.. SB sihat walafiat disini. Terimakasih sbb sudi singgah. buat masa sekarang kena hentikan dulu aktiviti berkebun ni, yan..jerebu teruk

      Padam
  6. Rajinnya su, berbudi Pada tanah..")

    BalasPadam
  7. kalau ada tanah, cantik dah tu sis. saya keluar rumah terus ke longkang hahaha :D nak tanam acane :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehee..pasrah je kan nak wat camna..

      Padam
  8. Seronoknye..saye xde tanah..tapi bleh je tanam dlm pasu (kuat bg alasan je..kiki)..

    Tp tanah tu subur betul..

    Jalan2 sini 1st time...saya suka blog masak memasak ni..kikiki

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hi..tq tq byk2, dik sbb sudi tengok masakan kita yg tak seberapa ni..hihii.

      Padam
  9. strawberry? kalau jadi boleh lah minta sikit. hikhik

    BalasPadam
    Balasan
    1. Baru je nak membesar ru Aisya. Ntah berbuah ke tidak

      Padam
  10. mo tahu, strawberry jadik sik Sue??? sila tunjuk gambar klu ia menjadi... hhihihik

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hi Atie. Berbuah blum tapi kluar byk anak tumbuh. Sik tauk sney silap betanam strawberry tok..

      Padam
  11. Seronoknya Sue Bee bercucuk tanam! :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hi FMF..seronok sampai blog tak berupdated...hahahaaa!!

      Padam

tinggalkan komen anda kat sini..terima kasih