Belajar buat swiss roll

Salam sejahtera. Blog bersawang, adminnya entah kemana, entry terbaru pon tengah bulan lepas. Apa nak jadi kau SB..hikhik.. (sapu aik mata n ailio kejap kat lengan baju)..ish..tak senunuh kau. Ni daku asah bakat berkarat buat swiss roll dan baru berjinak memain dengan fresh cream. Daku agak jack-on sikit, dik non... Gelak ramai-ramai. Resepi swiss roll ntah keberapa pon tak hengat tapi yang ni memang agak mantap hasilnya. Tunggu entry lepas ni, daku kasi link mana daku cedok resepinya,ya. Nak copy paste pon tak berani sebab food blogger ni ada tegas sikit..lebih kurang cenggini la.. ' berani kopipaste resepi I, siap '.. Tapi kan, food blogger ni sebenarnya memang tak lokek dengan ilmu dan skill memasak. Sesiapa yang tau blog KT, angkat tangan sat..hihii! Sekian.

16 ulasan:

  1. rajinnya sue berswiss roll nampak gebu n sedap tu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hi, PI. Maaf sbb lambat reply komen. SB pun rindu nak baca nukilan, puisi dan cerpen akak

      Padam
    2. Wahhhh nampak sedap lah admin. Tkde ke tips2 and resepinye admin? hehe. Anyway, free2 jemput dtg ke blog i utk info2 kekal fit dan slim.

      >>>Info Fit & Slim Semula Jadi! <<<

      Padam
  2. Nak resepi sue...cantik jadinya tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mmg sedap,. Cuma SB tak berani nak taip balik resepi asalnya..food blogger tu agak tegas

      Padam
  3. Yalah sue cantek nampaknya swiss roll tu...tentu sedap!

    BalasPadam
  4. Yalah sue cantek nampaknya swiss roll tu...tentu sedap!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hi kak SI. Lambat SB reply komen2 yg ada. Memang sungguh nak mengupdate blog tika ni

      Padam
  5. lama benar kitak tak ber entry...muncul dgn swiss roll.. haha... menjadik juga ya Sue... pasti sedappp :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hi Atie.. kita ber hi-hi kat fb je dapat,kan..swiss roll simple saja, kat bakeri melambak tuh

      Padam
  6. SB lamaaaaaaa nye hilang...pegi mana kamu??? tetiba muncul tunjuk swiss roll gebus2 ni pulak...jap nak lap ailio kat hujung tudung....hahahaha...camne dgn projek ladang anggur menjadi tak???

    BalasPadam
    Balasan
    1. Eh!!! salah bukan anggur tapi stoberi yg benonye....ekekek

      Padam
    2. So sorry, Mal. SB nih kejap timbul tenggelam kejadiannya.. kna curi masa jugak hapdet vlog bersawang nih

      Padam
  7. wow nampak cantil betul kejadiannya..apa kata SB bagi resepi..taip cara SB.kok begitu tegas sekali food blogger itu.seram.hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Seram tak seram,PK.. tak pasal2 ada yg kna samen..hehee..

      Padam
  8. bestnya kalau buat Swiss roll sendiri....tak payah beli huhu

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini..terima kasih