Hiasan Cupcakes Paling Mudah

Salam sejahtera. Hari ini hari Rabu, cuacanya ya ampunnn..panas berdenting. Ni nak share foto dan entry tertunggak lama dah. Tapi yang penting, boleh jadi panduan dan tatapan semua. Kali ni SB nak kongsi cara paling senang hias kek cawan atau omputeh kata cupcakes.
Untuk gambar kat atas sinun, Choc Moist Cupcakes yang lawa dan nyaman ni, SB hias guna white cooking chocolate. Alaaa... coklat masakan kaler putih la dik Non. Senang ja buat. Cair guna mickrowave, keluarkan lepas tu tambah sikit shortening, gaul sampai shortening tu cair dan sebati dengan coklat. Biar sejuk suam-suam sikit, bubuh dalam piping bag pastu buat la zigzag atau apa-apa laa yang sesuai dengan idea masing-masing. Nak lagi lawa, taburkan manik gula-gula . Dah pon siap. Penggunaan shortening ni sebenarnya untuk mengelakkan coklat tu mencair bila terkena panas.. tu saja. Sekian.

11 ulasan:

  1. Walaupun mudah, tetap cantik dan menggoda selera :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. HI FmF.. simple dan jimat masa juga.

      Padam
  2. Hiasan muxah tp nmpk menarik tu SB

    BalasPadam
    Balasan
    1. HI Lina, bagus untuk yang kekurangan idea

      Padam
  3. Balasan
    1. Hi, Nohas. Tq sebab jenguk SB kat sini.

      Padam
  4. Cantek walaupun ringkas...
    Di sini dua tiga hari ni hujan lebat sue...sejuk sikit suasana.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hi kak SI. Syukur dah hujan, berkurang jugak panas nya

      Padam
  5. Yg ringkas tu la yg best..takde skill pun boleh hentam je deco.nmpk sedap cupcakenya

    BalasPadam
  6. Salam SB....apa khabar? Lama tak singgah sini.
    Ohh...gitu. Bestnya jadi pakar jek ni kan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hi,OKje..SB pun lama tak gi singgah rumah OKje. Pakar tak pakar hentam je lah..hahaaa..yg penting mudah dan sedap

      Padam

tinggalkan komen anda kat sini..terima kasih