Hiasan Kek Cawan Simple Tapi Sedap

Salam sejahtera. Lagi lagi dengan tajuk hiasan kek cawan simple. Hari tu pasal Hiasan Cupcakes Paling Mudah, pon kali ni cakap benda yang sama cuma caranya agak berbeza. Bahan yang SB guna untuk seperti foto kat atas nu PON SAMA JUGAK laaa. SB guna white cooking Chocolate tapi di warnakan dengan kaler pink gitewww.. nampak la keperempuanan sikit kek cawan daku..wakakaakaaa!!!.. Gelak ramai-ramai..

White Cooking Chocolate jenama NONA jugak yang terbaik. Cairkan coklat tu kejap guna mikcrowave atau double-boiler lepas tu bubuh la shortening sesudu dua. Bila dah sebati,  biar suam-suam kuku lepas tu curahkan atas kek cawan yang dah sejuk. Tabur kan manik-manik gula sementara coklat tu masih cair. Kalau dah keras, baru letak manik coklat, kompom la hiasan tu tak lekat,dik Non. Untuk foto yang kedua tu, SB guna coklat masakan biasa. Jadi sebenarnya terpulanglah pada kreativiti kita sendiri nak buat hiasan kat kek cawan supaya tampak lebih menarik walaupun simple. Sekian.

10 ulasan:

  1. CANTIKNYA KEK CAWAN SUE...

    BalasPadam
  2. SB, thanks for the tipssss :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ur welcome, Ann. Boleh lah try lepas ni

      Padam
  3. kapkek.. sy suka tgk je kapkek ni klu nk mkn krg sikit sbb manis sgt...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hi HR. Akak pon suka nengok kapkek plain saja terutamanya vanila dan coklat. Untuk tekak sendiri, memang akak akan kurangkan penggunaan gula.

      Padam

tinggalkan komen anda kat sini..terima kasih