Kek Lumut Kukus


kek Sarawak
 Salam sejahtera. Agak lama juga tak bersiaran seperti selalu. Kalau dulu, seminggu paling kurang pon 5 entry, la ni sebulan boleh dikira berapa entry..kuikuikuiii..apa nak jadi la dengan blog SB ni. Bukan senang nak maintain blog ni, dik Non. Lebih lagi jadual SB sekarang bukan macam dulu lagi, duduk berjam-jam mengadap laptop. Tapi takpa, asal ada buat kek, ada laa entry lagi ni..hahaaa!!.. ko takda idea, kan kan kann.
 Ni nak share gambar Kek Lumut Kukus yang SB buat tempohari. Aroma pandan, lemak manis memang menyergah lubang hidung yang tak seberapa besar ni. Nak potong?..tak boleh, ni orang punya. SB belanja gambar sebijik Kek Lumut Kukus ni pon dah cukup. Untuk resepi nya, SB cedok dari SINI . Cuma SB abaikan penggunaan serbuk almond kat situ. Terima kasih banyak banyak kat BLOGGER . Suka sesangat dengan semua resepi dalam blog dia ni, tau!..

11 ulasan:

  1. Canteknya kek lumut yang SB buat ni....tentu rasanya lagi sedap kan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hi kak SI..Ni lah kek klasik yg lemak manis dengan aroma pandan. Mmg sedap

      Padam
  2. Hai SB :)

    Wah kamu ni tengelam2 timbul saja tau...tetiba muncul terus taruk gambo kek lumur yg mengancam ni...srup2 bunyi ailio kite tau...hahaha...nampak gebu bebeno kek hijau ni :p

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hi, Mal.. baca komen pon dah buat SB gelak sorang sorang.Kek lumut versi klasik aja tu,takdo taruh chez leleh ke apa, lapis chez pon tak do..

      Padam
  3. Cantiknya warna SB..mesti sedap ni
    .sy tak pernah tau baking kek lumut ni..klu letak cream cheese ni mesti lg mabeles..ke gmbar ni yg belum letak cream?

    BalasPadam
    Balasan
    1. HI PK. Ni kek lumut klasik. Yang bubuh cream chiz tu versi moden, kek lumut chez leleh mmg famous sekarang ni. Kawan Sb order ni pon memang nak jenis klasik, tak da tambahan apa-apa, jadi plain gitu saja. Rasa kek ni memang betul2 sedap!!..(lapo pulak dah..hahahaa)

      Padam
  4. Salam SueBee...Terima kasih singgah blog atie yer.
    Sedap nampaknya kek lumut tu..rajinnnn buat

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hi,AS.. Rajin melanda seluruh tulang ni SB jenjalan gi blog. Lama tak blogwalking ..ya aampunn.. Kek lumut ni main campur semua bahan, tak perlu lapis. Kukus sekali saja.

      Padam
  5. Seronoknya jadi org rajin ni kan...buat kek menjadi sokmo

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hi..rajinnya melanda satu badan tapi bermusim jugak lah..macam musim durian..

      Padam
  6. Seronoknya jadi org rajin ni kan...buat kek menjadi sokmo

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini..terima kasih