Gabungan Mantap

Salam sejahtera.. Nampak tak apa yang SB tempek kat blog hari ni?.. Oyeaahhh..tomato dan kacang bendi. Si kacang tu tak fotogenik..pemalu so dia duk belakang tomato, sembunyi katanya. Walau apa pun, ni adalah gabungan mantap sayuran SB kali ni. Kenapa?
Nahhhhh!!!.. Ya ampun..besar gedabak punya kepala ikan. SB tak reti nak sebut apa nama ikan ni tapi saiz yang begitu besar memaksa I panggil cik hubby untuk gi kerat 8 kejammmm.. palak ikan ni..hahahahaaaaa!!.. Masak apalagi?.. Kari asam pedas la dik. Bila semua dah masak, lupa pulak nak snap gambar almaklumlah  masa tu kita berkumpul ramai-ramai makan dengan sedara-mara. Bila teringat nak ambil gambar, cuma tinggal kuah nya aja ya bukkk,.. Pernah jugak SB tempek resepinya KAT SINI. Boleh cuba resepi simple tu. Bahan-bahan senang ja dik.  Sekian.

14 ulasan:

  1. Nak masak apa tu SB?Asam Pedas ka?Sedap tu ikan pun fresh...xpa la bendi malu2 kucim nyorok belakang tomato tu kikiiiii

    BalasPadam
    Balasan
    1. Si bendi SB tu malu kucen PG..atau tukang amik foto tu tak reti nak atur sayur..hahahaaa!!

      Padam
  2. makk aii..mesti sedap tok smpi ndak ingat mo snap pic sblm makan.. asam pedas??? sedappp nya sue.. lama sik makan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. kari asam pedas kepala ikan bha Atie. bubuh serbuk cili banyak2..

      Padam
  3. SEDAP SGT TU MSK ASAM PEDAS SUE...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kepala ikan mmg mantap kalau masak asam pedas, kan kak PI

      Padam
  4. aduhai..sedapnyaaaa...amboi..malu2 kucing plak si kacang tu ye...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaaa..kan SA..malu2 kucen, sembunyi belakang tomato

      Padam
  5. Fresh tengok sayuran SB..
    bestnya rajin bertanam ni..
    Hasilnya elok jer tu..

    Asam pedas ye SB..
    Sedapnya..
    Kalau dah makan ramai2 memang lupa lah nak bergambor ikan asam pedas :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. CH, mmg pasrah sbb lupa amik foto masakan. Sayuran tu pulak, SB tanam kat wet market duluan. Tanaman tak berapa nak jadi sejak kebelakangan ni

      Padam
  6. Hasilnya tu mesti sedap sampai tak sempat snap gambar kan :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dalam pada sibuk melayan, makan-makan, mmg terlupa snap gambar tu, MK

      Padam

tinggalkan komen anda kat sini..terima kasih