Mini Chocolate Cupcakes


Salam sejahtera. Nampak tak kecik-kecik bite size..sekali ngap terus hilang. Ni lah mini cupcakes chocolate moist yang SB penah buat. Baru kali ni dapat tempek dalam blog. Hiasan mudah atas tu pulak adalah fresh cream, tabur sikit dengan manik-manik gula warna warni. Masa ni, SB takda cupcakes stand, jadi letak sajalah dalam piring besar gini.
Sebelum di solek, lebih kurang macam ni la legam nya cupcakes SB..hihihiiii... Sekian.

14 ulasan:

  1. kecik2 mesti sedap ni.. nyum! :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bite size tu Atie,,sekali ngap

      Padam
  2. pandai Sue solekkan cupcakes yang hitam legam tu
    cantik dah macam nak ngap je

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, solek ala kadar je, Kak Noor..hehee

      Padam
  3. Balasan
    1. Hi, Kak PI.. tambahan kepada menu desert atas meja hidangan tu

      Padam
  4. Favourite ain ni SB kalo chocolate moist..kalau kecik-kecik molek gini gaye, 5 ketul tak cukup..Hihi..!!..Pandai SB baking..(^_*)..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, Ain..of coz 5 ketul tak cukup,. mau tidaknya 15 ketul sorang baru kenyang..

      Padam
  5. Teringin jugak nak buat kek dalam cup cenggini SB.... rasanya kalau buat dlm cup lebih sedapkan sebab lebih garing kat luar dia tu, masuk mulut pun sekali jer hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cupcakes tu boleh gak jadi versi kek biasa, OKje. Cuma baking time kek tu agak lebih sikit lah . Boleh la cuba buat

      Padam
  6. minat nak buat kek & biskut tp xtau nape xpenah jd cantik..huhu..kena p kelas khas beljar cmni..jeles tgk org lain buat cantik kot..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hi, HR. Try and error tu biasa sangat dalam masak-masak apa pon. SB ni tua je dik, tak penah gi kelas khas memasak bagai.

      Padam
  7. Comelnya kecik2 ini senang budak2 nk makan..sorang sepuluh bijik pun tak cukup ni..kena ngan fresh cream pulak waduh sedapnya kek coklat

    BalasPadam
    Balasan
    1. yupp PG.. gitu lah sebenarnya tujuan SB buat kapkek bite size sebab bebudak ramai datang, senang dorang nak makan.

      Padam

tinggalkan komen anda kat sini..terima kasih