Tart Nenas Rosalinda

Salam sejahtera. Raya tak lama lagi, jum godek godek tenet cari resepi tart nenas Rosalinda. Tart nenas SB ni terkurang penampilan..takda munge munge bagai, dik non. Cik ahkak takdaa koleksi bunga-bunga cinta untuk ditempek kat tart nenas si Rosalinda kali ni. Nak buat hiasan biskut paling senang?.. Tengok ja contoh kat atas tu. SB guna royal aising jaaa..
Takda acuan?.. Jangan carik alasan..hahahaa!!.. Cik Ahkak tak dak guna acuan. Gentel bentuk bulat pastu penyetkan guna hujung jari, dah pon siap. Susah apanya tuhh, cuma kena banyak sabar la part buat besikut tart nenas si Rosalinda ni. Di harap anda semua dah ada semangat nak beraya sakan bila nengok tart nenas Rosalinda yang SB buat ni. Sekian.

18 ulasan:

  1. kalo dekat mau mintak skit ni ngan sue bee..dok cari tat nenas gini jugak kat sini tapi blom jumpa..

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan Zee.. lagi best kalo dok sebelah rumah..hari2 Zee tcium bau tart nenas si Rosalinda SB ni..

      Padam
  2. Balasan
    1. Hi Anum.. bukan nampak tapi memang sedap, rasa manis, masam-masam jem nenas tu yang buat rasa meletop

      Padam
  3. Cantik mengancam tart rosalinda Sue bee ni :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Makaseh CH.. Boleh la try buat sikit untuk raya nanti

      Padam
  4. Menarik sangatlah SB.
    Kalau tangan berseni memang jadi aja apa pun cara.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tq, Kak Zakie. Memula SB paip aising tu agak kekok sikit..hehee

      Padam
  5. Mamamia!! Rosalinda...nmpk sedap..mcm ni pun ok SB..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Teringat lak SB ngan drama si Rosalinda ni..tiap hari kompom dok melekat depan tv,.

      Padam
  6. fuyooo...tart rosalinda beb...SB ni memang tangan emas sungguh la...buat sekut takde acuan pon menjadik je...sama je bentuk nye...cebagi saya buat...nangis T__T hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hah..tangan emas tu keras kejung, Mal..nak paip aising mmg tak dapat..hahaa!!Tips mudah untuk dapatkan bentuk yang semua sama..cik hakak SB ni guna sudu teh berbentuk semicircle, rata kan doh tu pastu keluarkan. Dari step ni la cik hakak SB dapatkan bentuk dan berat setiap biskut tu hampir 100% sama semua.

      Padam
  7. hadek takde kesabaran macam hakak SB hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aiyoo..ni la terapi kesabaran cik hakak SB yang paling berkesan. Bole caya ni..betul, tak tipu daaa..hihii

      Padam
  8. Ohhh guna royal aising ek.... banyak benda nak kena beli barang pulak SB oii hihi ..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Banyak mana tuh OKje. Kuran dari 20 jenis bhan je tuuh..hahaha..

      Padam
  9. tak pakai acuan pun, nampak dah cantik kejadiannya..maklumlah tangan kreatip. buat apa pun cantik.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Makaseh KB..hasil keras tangan tuh.

      Padam

tinggalkan komen anda kat sini..terima kasih