Cuti Dah Habis..

Salam sejahtera. Agak lama tak menghapdate blog SB yang kian bersawang..siap ada tarantula lagi merayap nih..hahahaaa!!.. Cuti seminggu dah nak abis, dik oiii.. Esok kekite gi sekolah macam biasa jadi driver. Ni cik ahkak nak share sikit la aktiviti time cuti raya. Tak kemana pon..masih gak kayo-kayo dalam Sarawak. Nak gi London ke Paris ke macam kengkawan tayang dalam FB tu, cik ahkak tak mampu. Kalau dah dalam Sarawak pon cik ahkak belum habis nak godek, tak yah la mimpi ko gi Ostoria ye, dik..kuikuikuiii..gelak mintak penampo.
Tu diaaa..kekite gi jenjalan kat Mukah, driving okey..nak naik si mas wing tu pikir lok 4-5 kali..hahaha..
ni kat Medan Ria . Sempat gak shopping kat bazaar Ramadan tu..memang meriah
Sempat menyangkut jap kat taman ni. Ada taman permainan, tempat main skateboard..
Trademark Mukah ialah Terendak @ Tapou ..besar gedabak. Ni terendak besi,hehheee!.
Lagi satu contoh bangunan yang ada terendak..banyak lagi ooo..
Okey.. nanti cik ahkak sambung lagi part jenjalan kat Mukah sempena cuti lepas.  Ngantuk, penat masih terasa, 2-3 hari lepas gi serbu rumah kengkawan jemputan raya. Hari ni cik ahkak nak rehat pepuas..yiihaaa!!. Sekian

17 ulasan:

  1. bestbya dapat jenjalan...SA x kemana ulang alik IJN hari2..selamat hari raya Sue Bee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat Hari Raya, SA. Hati-hati bila drive ulang alik ke IJN, ya

      Padam
  2. cantik Mukah...cuti2 Sarawak..

    Selamat Hari Raya SB..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lebih kurang mcm tu la, Nohas..

      Padam
  3. takpe la SB walau pi memana pon yg penting jalan hokey...dari kene duk memerap kat rumah je kan...hahaha...kalau dekat bleh la dtg rumah kite ni...ape kan daya jauh le pulok...kikiki

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu Mal. Anak2 happy, bini lagi la seronok dapat shopping sikit2 pon jadi lah

      Padam
  4. Cuti dah habis ye..en suami pun dah mula kerja.anak sy dah mula sekolah.tp sy masih bercuti.pnjang lg cutinya.haha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ahaa... teruskan bercuti, PK. Lagi seronok tu cuti memanjang mcm SB..wakakaa!!

      Padam
  5. Cuti dah habis ye..en suami pun dah mula kerja.anak sy dah mula sekolah.tp sy masih bercuti.pnjang lg cutinya.haha..

    BalasPadam
  6. Ohhh....baru tau trade mark Mukah ni trendak mcm tu. Sama jer SB mak ni lagilah, jangankan bercuti oversea nak ke Langkawi pun pikir 10 kali hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalo nak gi Langkawi dah 10x kna pikir.. Gi London?...10x10 kali pikir..hahahaaa!.

      Padam
  7. memang konsep di mukah semuanya ada terendak ka?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itu trademark Mukah. Di Sarikei pulak, buah nanas, kalau gi Miri,trademark dorang ialah Sea Horse..

      Padam
  8. tak pe SB, kita ronda kat tempat kita sendiri dulu. akak pun sama, jangankan sarawak, perak yang kecik ni pun belum habis jelajah lagi.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan kan..gi area local macam ni, masih jugak rasa selamat. Lagi pun ada bawa bebudak lagi, melawat jauh2 kena pikir byk kali gak

      Padam

tinggalkan komen anda kat sini..terima kasih