Kaitan Si Pusak Dan Ayam Goreng?

Salam sejahtera. Ni bukan nak kongsi cara goreng ayam. Goreng ayam, sapa-sapa pon tahu, tak perlu tutorial. Cik ahkak nak share resepi salutan ja..kedekut . Untuk salutan ringkas macam yang SB tunjuk kat atas tu, kita hanya perlukan tepung gandum, lada sulah, serbuk cili, garam, bread crumbs dan bahan perasa sikit saja.  Sukatan tu, SB main letak, asal jangan terlebih garam. Gaul ayam dengan telur yang telah dipukul sedikit, lumur pastu bolehlah di golek2 dalam salutan tepung tu. Kemudian boleh lah digoreng seperti biasa.

Hasil kreativiti si pusak ni kan, memang sungguh agung karyanya.. Tu diaa. nanges sambil lap aik lio cik ahkak dibuatnya. Cantek sungguh hiasan kekal sofa tu,kan.
Ni lagi satu hasil kreatif si pusak.  Sungguh menyentuh perasaan cik ahkak..uuwwaaaa!!..nanges lagi kali ni sambil lap aik hidung.  Agaknya kalo si pusak ni join "Pusak Got Talent".. dia boleh menang dak yee? Sekian.

9 ulasan:

  1. Balasan
    1. Hi AI.. Pusak tu dlm bahasa Sarawak, maksud nya kucing.. :)

      Padam
  2. sian nya SB..sabo, sabo..

    BalasPadam
  3. memang sedih kalau tengok xtvt seni si pusak ni SB...tapi takpe byk2 bersabo ye...lap aik hidung sambil kunyah ayam guring pon layannnnn...hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaaa.. dalam pada sedih tu, gelak jugak sambil lap aiklio sendirik..

      Padam
  4. Si pusak tu binatang apa kah ? Kucing ke?...
    Tak pe....bagus jugak, ada chance nak ganti sofa hihi

    BalasPadam
  5. haha...itu si pusak yg rajin namanya. lain kali SB kena sediakan tempat si pusak tu mencakar-cakar. takde lah dia kepingin kan sofa tu.

    bab salutan ayam goreng tu, akak menjalankan dasar pemalas - guna tepung goreng ayam ready made aje, cepat dan senang...hihi.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salah tempat si pusak tu cakar, kak KB. Asah kuku,kot. Dinding rumah punyalah besar, kat situ jugak dia buat kerjanya..
      Tepung goreng ready made tu mmg lagi senang,kak.. cuma SB je yang (saja tak da keja)..hahaaa..

      Padam

tinggalkan komen anda kat sini..terima kasih