Kek Lapis Cheese Coklat

Salam sejahtera. Dah abis entry cuti-cuti hari tu, naik kematu kang bijik mata nengok..kuikuikuiii!!. Sapa penah makan Kek Lapis Cheese Coklat?. Kesedapan dan kelemakan nya itu sungguh..ya ampuunn!!.. Nampak sangat la SB ni suka makan kek, ye dakk.

Tu diiiaaa.. sapa nak, sila angkat loyang sekali.  Ni entah kali ke berapa dah cik ahkak buat kek lapis Cheese coklat.  Agak-agak dalam tahun ni saja dah banyak jugak yang SB buat. Sikit je buat untuk sendiri makan, selebihnya, kengkawan yang banyak order.  Resepi kek ni SB cedok dari SINI dan SINI .  Terima kasih pada empunya blog.
Aikk!!.. Tetiba keluar pulak si pusak sekor ni.  Muka buat macam tak bersalah pulak daahh..hahahaa!!.. Sebab ko tu kucen kesayangan kakak, diampunkan kesalahan awak yerrr.. Tau dak, habis sofa cikahkak berbulu putus benang gara-gara cakaran si pusak ni. Nanges lap aik lio jap cik ahkak nengok sofa tu dah lunyai hancusss..waaaaaaa!!!.. Sekian.

15 ulasan:

  1. comelnya si pusak...mesti dpt juga merasa kek coklat cheess su yg sdp tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hi kak PI.. si pusak SB ni makan memilih, taunya whiskas saja pastu minum air masak lagi

      Padam
  2. Tak pa Sue Bee..
    Nanti dapat ganti sofa baru :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sayang gak nak ganti awal, masih elok cuma tu la berumbai rumbai memanjang benang

      Padam
  3. suka makan tak pe sue sebab sue pun mahir buat kek ..
    Buat muka tak bersalah ya pusak...nak suruh tuannya ganti baru sofa nya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yup kak SI..dah namanya kucen kan..mintak ganti rugi dari si pusak pon tak leh gak..hahahaa!!

      Padam
  4. babab si pusak ni..alolo, comelnya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Part si pusak dah buat salah, mmg dia buat-buat muka comel.

      Padam
  5. Nak buat kek cheese kat atas pun siksa inikan pulak kek lapis cheese kat tengah...Adoiyai SB

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kena banyak keluarkan angin penyabar, OKje. Tapi bab makan, memang kejap dah lesap

      Padam
  6. Nak buat kek cheese kat atas pun siksa inikan pulak kek lapis cheese kat tengah...Adoiyai SB

    BalasPadam
  7. sekejap je jeling kek lapis cekelat SB tu...pastu terus laju2 tenun muka si pusak...kite pose rini... T___T hahaha...kalau sofa di cakar kucing ada je petua untuk buat sofa nampak baru...meh baca sini...memula suh si pusak tu pi cakar lagi hari2 sampai habis sume pon rusak...kemudian laju2 pi ka kadai sama somi SB order satu set sofa baru...taraaaaaa...kan udah baru itu sofa...pandai dak kite :p

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nasib gak ada gambar si pusak tu kan,Mal. Si pusak ni main cakar sofa time kita tak nampak. Pas tu dia buat-buat muka seposen gitu. SB nak suruh si pusak cakar banyak2 kat sofa tu, guna bahasa apa ekk?..SB tak reti bahasa kucen..hahaaa!!.

      Padam
  8. si pusak tu tenung2, suka kan kek lapis tu jugak ke, macam tuan dia?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tuan nya tuh, si kakak mmg penggemar kek. Sebut je kek apa, semua dia telan..

      Padam

tinggalkan komen anda kat sini..terima kasih