Makan! Makan! dan MAKANNNNN...

Salam sejahtera. Nak tayang acara makan-makan-makan.. syukur gak Tuhan dah bagi mulut lidah segalanya lengkap sempurna untuk cik ahkak dapat merasai makanan hingga ke saat ini.  Tu diaaa.. spageti gerudi ke hapa, cik ahkak masa zaman purba dulu, tak penah jumpa spesis gini..hahaaa!.. Sila gelak ramai-ramai.  Dah tua bangka macam ni baru nak merasa makanan kebanggaan omputeh ni yeeee..
Ni pulak.. puding ke apa? jeli? Ehhh.. bubur nasi hancur cakap you. Paling senang nak sediakan bila dah abis kering idea nak masak apa. Menu terbaik bila demam sakit semua tu,kan.  Kasi molek lagi, kekite tabur daun bawang dan hirisan daging ke,.. La ni takda bawang goreng ye, dik.. Cik ahkak sakit tekak, demam lagi, jadi bawang goreng tak sesuai untuk diletak dalam bubur ni.
Haaaa!!.. Terkelip-kelip dah mata cik ahkak..apa benda tu?..hhrrmmm.. Nak tau tak nak pon takpe..kihkihkih..  KLIK SINI kalau nak tahu..hanya bahan utama tu ja yang cik ahkak tukar,okey.
Skill amik gambar cik ahkak sungguh keeeeee...lllaaauutttt!!....wahahahaaa!!.. Abaikan saja, setakat guna kamera compact, takde nya heran.  Lain la kalo kamera panjang sedepa, memang tak boleh la lawan dah..hihihiii.. Ni pulak kek span kosong, dik Non. Memang KOSONG..rasa vanila pon sikit jaa.. Paling sedap kalau ganding ngan air teh secawan. Setakat ni ja dulu SB kongsi gambar makanan kekite , hingga jumpa lagi di lain hari.

15 ulasan:

  1. APAPUN MAKANAN YG DIMASAK SENDIRI SESUAI DGN CITARASA KITA SUE...SEDAP TU

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hi, kak PI.. betul tu, kurang masin ke nak tambah rasa macam mana, boleh tambah mana-mana yg sesuai gitu

      Padam
  2. Balasan
    1. Hihihiii.. I lagi suka makan-makan, siap ada extra lagi

      Padam
  3. meriah makanan kekita wehhhhh SB

    BalasPadam
  4. Tak payah nk gelakkan SB. Akak yg tua ni pun tak pernah makan pasta skru tu.

    Makan, makan ajelah kita ni kan selagi diberikan nikmat makan. Kalau ditarik nikmat makan susah juga kita nanti.hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. heheee..kan kan..selagi dapat makan dan telan, nikmat hidup tu,kak KB.

      Padam
  5. sedapnya....
    kelakar je akak bg nama spageti gerudi kih3

    umai tuh akak guna apa? kalu tak pakai obor2?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cik ahkak mak budak purba kala, dik. Tak tau apa nama gelaran saintifik spageti gerudi tu..hahaaa!!

      Padam
  6. Umai obor-obor tu yg kakak idamkan
    Kat sini susah nak jumpa SB

    BalasPadam
    Balasan
    1. Agaknya pasaran obor-obor kat tempat Kak Zakie tak berapa nak jalan,kot. tu sebab susah jumpa. Kat sini sentiasa ada terjual kat mana-mana wet market

      Padam
  7. Biasalah SB... zaman ni mmg banyak makanan yg pelik pelik. Nasiblah kita berpeluang jumpa kalau tidak kempunanlah hihi....
    Tak sihat ke? Moga cepat sembuh ek...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Makaseh OKje. Tu la pasal agak baik sebab masih berpeluang makan spageti gerudi

      Padam
  8. Bila mood masak Ros datang, macam-macam nak buat. Tapi kalau takde mood, minta maaf! Hihi

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini..terima kasih