Sarapan pagi yang ringan

Salam sejahtera.  Hari ni cik ahkak takda post entry berat.  Mulakan hari mu dengan sarapan pagi yang ringan, secawan kopi pekat.  Segar bugar bijik mata cik ahkak dibuatnya.  Ni contoh bekfas orang pemalas . Ringannya yaa ampunn, baling kat dinding pon simen tak retak..kuikuikui!!.. Cucur pisang, beb!. Ni ja yang mampu perut cik ahkak terima. Kalau awal pagi dah pekena nasik lemak, mi goreng ke apa, alamatnya sampai ke petang la perut cik ahkak akan kenyang.  Mau tak nya malam baru terasa lapar balik.  Huhh!.. dasar perut orang cekeding, macam tu laaa...  Selamat menjalankan tugas buat yang start keja hari ni.  Cik ahkak hari ni tak gi joging, dia gi blogwalking jaaa...hahaaa!!.. Sekian.

16 ulasan:

  1. nak skit..terasa lapar la plk

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah pon abes, tinggal foto buat kenangan ja, NN..hihi

      Padam
  2. Sarapan goreng pisang lagi sedap tu Sue Bee..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan, alas perut dah mencukupi banyak tu

      Padam
  3. keciknya peruuuuut. untunglah cik ahbang, tak banyak belanja. hehe
    eh komen takde kena mengena, dah tertaip, baca ajelah ye SB.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheee.. tau takpa kak KB. Kurang belanja cik ahbang tetiap bulan gitu.

      Padam
  4. Cekodok pisang pun cantik kalau SB yg buat
    Makan seketul pun tak puas ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Makaseh kak Zakie..seketul memang tak cukup ni. Mau tak nya sepinggan makan sorang-sorang baru puas..

      Padam
  5. teringin lah pulak buat minum petang...huhu..mkn biskut je cicah kopi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Biskuy hupseng yg sedap cicah air kopi,kan Nohas..lagend tu.

      Padam
  6. sodap nih... cicah ngn sambal kicap perkkkh

    BalasPadam
    Balasan
    1. HI, NM.. owhh boleh cicah sambal kicap jugak ek? belum pernah cuba lagi ni

      Padam
  7. Sebenarnya kita pun suka sarapan ringan ringan cenggitu SB....jadi tak delah kenyang sangat masa lunch sebab, selera je memanjang hihi....maklumlah bukan cekeding

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu ,OKje.. time lunch sedang-sedang jugak laparnya kalau amik sarapan ringan ni..

      Padam
  8. Alaaaa...dh lama x buat pisang goreng

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sedap tu, SA. Simple saja sarapan SB

      Padam

tinggalkan komen anda kat sini..terima kasih