KitKat Cake untuk ...

Salam sejahtera.  I'm alive!!!...Yyyiihuuuu!!..Astagaaaa..Cik ahkak urut dada cepat-cepat..Oii! Apa ka mimpi.  Cik ahkak buat KitKat Cake untuk pertama kalinya dalam sejarah hidup ammboiii kemain ayat. Ni kek special untuk siapa?.  Basah ketiak leher segala jugak rupanya nak menyediakan kek superb macam ni.  Orang lain dah bertahun buat ni, cik ahkak baru keluar dari zaman purba kala je yang baru reti nak buat.  Bhahahaaa!!.. Sila gelak ramai-ramai.  Empunya kek comel (saiz tak sampai pon 5 inchi)..hihiii!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
( suspen )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

Tu diaaa.. anak cik ahkak si bongsu hari ni genap 7 tahun umur nya.  Jangan kata cik ahkak yang buli dia, sepit batang hidung penyet .  Dia ni kalau amik gambar, takda yang perfect, percayalah..hahahaa!!  Dah masuk tahun satu tapi manja  alahaiii, boleh cair dibuatnya.
Untuk tutorial cara buat KitKat Cake ni, cik ahkak share lepas entry ni.  Senang banget, dik..Takda susah sangat rupanya.
 
Ya ampun, riben ni saja yang cik ahkak jumpa dalam koleksi.  Takda munge-munge bagai, janji dapat ikat kitkat tu.  Yang penting si bongsu ni gembira lompat kanak-kanak riang japp nengok hasil keras tangan maknya.Sekian.
 


20 ulasan:

  1. comell lah kek tu suee... cantik kamek nengok..
    hahaha... lucu anak bongsu, sepit2 hidung lagi...
    happy birthday handsome boy :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tq,Atie..nasib mainan jak sepit iya..

      Padam
  2. Happy birthday sayang
    Bukan adik aje suka kek itu, kalau auntie dpt kek mama tu pun suka juga tau:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tq, kakZakie. La ni tunggu birthday boy balik sekolah

      Padam
  3. wahh..birthday boy mesti suka..makcik pun suka kitkat & M&M..smarties..

    BalasPadam
    Balasan
    1. SB pon sekian lama memuja kitkat ni, Nohas..hihiii kita geng

      Padam
  4. Wah kanak2 riang mesti suka dapat kek meriah ngn cekelet gini kan SB..
    Cantik deco nya

    BalasPadam
    Balasan
    1. TQ, kanak2 riang ngan maknya sekali ngap cekelet tu PG..

      Padam
  5. Hensemnya anak hang SB...Putih melepak.....
    Alah apalah sangat kek Kit Kat tu.....kalau yg buatnya pun pakar kek

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tq,OKje..
      SB nak kasi dia sunbath sikit tentu gelap jadinya..hihii

      Padam
  6. rasanya mcm pnh nmapk kek kit kat nih pakai sekerim rasanya...
    tp kalu kek biasa bg hiasan kit kat pun cun jgk... lawo pun lawo

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aa..ahh..ada versi guna aiskrim,NM. Ada gak guna kek span sbgai isinya.

      Padam
  7. Sue bbgilah resepi kek tu
    Nak try jugak kek tomey mcm tu
    Cute anak bungsu Sue dgn terjepit idung
    Tk sakit ke tu alahaiiii

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aa,..ah, kak Noor. Kejap gi SB post.
      Bebudak tu kak, ada saja perangai dorang..hahaa

      Padam
  8. Cantek kek kitkat tu sue .Pasti jadi kesukaan budak2 yang melihatnya.Hensom bujang sue walaupun di cepit hidungnya tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mau taknya M&ms tu jugak di serbu awal-awal, kalerful mmg bebudak suka,kak.
      Si bongsu suka cepit hidung..memain

      Padam
  9. Comel sgt lah kek tu SB. Akak suka. Buat kek coklat kat dalam tu, boleh tak?
    Buat demo sikit cam mana nak letak kitkat tu.
    Happy birthday handsome boy!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tq, kak KB. Ada SB buat entry tutorial tu, baru je post sebentar tadi. Kek coklat mmg boleh guna tu, kak.. lagi sedap

      Padam
  10. Happy belated birthday, boboi cute ^_^ Lagi kena sepit hidung, lagi nampak ke-cute-annya, SB ^_^

    Tak boleh tengok lama-lama Kitkat Cake ni, takut teringin nak buat ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tq, MD..
      Ni KitKat Cake 'berhantu'..kalo nengok lama-lama, makin rasa nak makan..hihii

      Padam

tinggalkan komen anda kat sini..terima kasih