Meroti lagi..

Salam sejahtera.  Dah lama sebenarnya cik ahkak start meroti lagi semenjak Pakcik Danny US kirim barang kat kita. Cuma tak update kat blog saja..hihii!.. Lepas kejadian tu, bread maker cik ahkak dah boleh berfungsi sepenuhnya dengan baik.  Berbaloi jugak rasanya beli benda alah ni walaupun maintenance agak telan aiklio cik ahkak telan belanja.  Resepi roti yang penah cik ahkak buat..boleh cuba,k.  Sekian.


20 ulasan:

  1. Apa tu meroti?
    Buat roti ke.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak..cik ahkak masak ikan,dik..hehee!!..btw, thanks sbb singgah

      Padam
    2. win punya jawapan kitak tok.. hahaha

      Padam
    3. Lawak ko Atie.. awal pagi dah me..hahahaaa!! kan reply kamek

      Padam
  2. BM kakak lama dah tak beroperasi/rehat
    Kena ada permintaan baru gunakan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bagi BM rehat cukup,kan kakZakie.

      Padam
  3. buat kamek jelesss nengok roti2 kitak buat.. hahaha.. ada plan dgn adik, siap mau pergi kurusu meroti nnti..kihkih

    BalasPadam
    Balasan
    1. Beli jak di bakery, senang gik bha. Tapi bagus gik mun ikot kursus..tambah ilmu pengetahuan

      Padam
    2. hihii..en Adam, meroti=buat roti...:)

      Padam
  4. bestnya org ada breadmaker... mcm2 roti blh bt

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tq NM. Benda dah ada haruslah di manfaatkan sebaiknya,kan

      Padam
  5. Rajin sue meroti ..mmg sedap roti buat sendiri ni

    BalasPadam
  6. nampak lembut roti tu kak sue, cicah gulai, sedapnyaaa..

    BalasPadam
    Balasan
    1. NM,gebu biasa biasa roti tu. Memang sedap kalau cicah kuah kari.

      Padam
  7. Teringin nak beli bread makerlah SB. Mesti senang bangetkan....
    Org cakap buat roti dengan bread maker dengan buat roti uli sendiri lain .... ye ke SB?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Takda beza nya pon, cuma kalo guna BM tak perlu kita hempas pulas uli doh banyak kali.

      Padam
  8. Nak juga tau siapa pakcik Danny. Dasar penyibuk. Hahaha!

    Okeylah, dah baca entri pakcik Danny tu. Ni pakcik Danny punya pasal ler SB rajin meroti semula.

    Alahai, kenapalah takda kawan-kawan alamaya yang rajin di dapur ala-ala chef ni duk dekat-dekat dengan saya. Senang sikit proses order mengorder makanan ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul sesangat tu MD. Pakcik Danny superhero hantar sesuatu kat kita, tu yg buat bersemangat meroti ni..hahaa!!

      Padam

tinggalkan komen anda kat sini..terima kasih