Spageti dan Sos Cendawan Instant

Salam sejahtera.  Senang tak masak spageti?. Tak susah mana pun, dik.  Sos spageti cendawan pilihan hati cik ahkak dari jenama Prego, botol besar tu dalam harga RM10 lebih saja.  Cendawan / mushroom pulak boleh tambah sendiri, guna yang dalam tin punya lagi senang.  Nak tanam cendawan, mimpi siang hari ko dik.  Cuma perlu tambah daging lembu cincang ke dalam sos spageti dan masak seperti biasa.  Masukkan parutan cheese kalau ada.  Kalau takda, guna cheese keping pun tak salah.  Ianya akan cair bila dikacau bersama sos panas tu.  Ikut cita rasa tekak sendiri lah nak tambah ke tolak bahan-bahan sampingan tu.  Apa yang penting, kreativiti kita sendiri dalam mengolah makanan, so tak perlu terikat sangat dengan arahan-arahan pada resepi rasmi.  Sepinggan spageti tu dah buat cik ahkak kenyang, sampai ke malam.. Apa daa punya perut kucen ke hapa?...hahahaaaa!!.. Sekian.

22 ulasan:

  1. Sedapnya Sue spageti dgn cendawan suka juga mkn spageti sesekali.

    BalasPadam
    Balasan
    1. HI, kak PI. sesekali boleh tu kak, kalau hari-hari boleh jemu jugak dibuatnya

      Padam
  2. Memang sedap tu sue.Akak kalau anak2 cuti berkali2 masak spegatti .Akak pun suka apatah lagi buh cendawan...sedap.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lagi satu, paling cepat disediakan . Jimat masa lagi

      Padam
  3. Kunjungan balas kat blog masak2 ni.. heheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam kenal, Nai. Dah minum ptg ke?

      Padam
  4. Selain cepat spaghetti ni cepat nak buatnya
    Lagi banyak cendawan lagi sedap - kakak suka:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aa..ah.Satu botol besar sos tu, SB bubuh satu tin cendawan dihiris..

      Padam
  5. Balasan
    1. Kita geng..hehee..peberet+idaman perut selalu

      Padam
  6. nak buat iklan la...."saya suka jumaat" :p

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehee..SB tak taw la pulak ada iklan Jumaat

      Padam
  7. Teringin nk buat tpi tkut x menjadiiii hihi

    BalasPadam
  8. sedapnya nengok sue... sik pernah masak sendiri lagik..asyik order kat kedai.. hahaha.. boleh cuba nti ikut resepi sue lah.. betul tu yg penting kreatif kan... jadik jugak:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sama jak rasa nya nok order dari kede iya, Atie..mun polah di rumah sukati ko mok extra apa apa bahannya..hehe

      Padam
  9. Terus jadi lapar tengok spageti SB nih :)

    BalasPadam
  10. Mmg pun....masak ni bukan susah sangat pun. Campak campak aje. Kalau ada bahan lagi laju mencampaknya hihi. Tulah cuma rajin dengan tak ajelah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tau takpa,Okje..men campak tmbh sukati bhn terpulangpd cita rasa

      Padam

tinggalkan komen anda kat sini..terima kasih