Jeruk kedondong...nnyyeemmss!

Salam sejahtera. Kecur tak kecur aiklio nnnyyeemmsss cik ahkak dan penggemar jeruk yang sewaktu dengannya nengok jeruk kedondong terjual kat Kampung Telaga Air.  Sedapnya ya ampun..siap cicah garam cili lagi!. Ni la buahtangan yang cik ahkak sempat rembat masa gi menyukat Kampung Telaga Air. Kat mana tu?.. Google maps please. Cik ahkak update blog guna apps, jadi sangat terhad gambar yang boleh dipost..sobsob.!! Untuk resepi jeruk kedondong sedap ni, serahkan saja pada yang pakar. Sekian dan selamat mencari jeruk kedondong ye lepas ni.

22 ulasan:

  1. Sedap makan masa mengantuk ni Sue Bee..
    Segar balik mata ni :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yupp..segar bugar..jeruk yang harus ada kat meja kerja ni,

      Padam
  2. adoii Sue kamek suka makan kedondong mcm ni.. lama sik makan, susah mo jumpa kedondong skrg..adakah aku harus terbang ke Sarawak utk makan jeruk kedondong ini? hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ko harus terbang ke Kuching then amik teksi gi Kampung Telaga Air tu kalo nak jeruk kedondong tersedap..hahaa!!..

      Padam
    2. kamek mau terbang ke Sibu saja..harap2 jumpa kedondong di sana tok.. ahahha

      Padam
    3. Ada memang ada jeruk iya jual di Sibu. Ko alangalang terlajak lah terbang ke Kuching iya..hahaaa!!.. sik jauh bha itu

      Padam
  3. sb sokmo gtu..suka tayang apa i suka..haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tau takpa..kekiter geng penggemar jeruk kedondong

      Padam
  4. Nyampah la camni buka2 je blog SB trus tetelan ailio sekawah...hahaha...ni mak garam dah dtg nak komen2 :p

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu dia..mak garam baru balik dari habeskan cuti tahunan blog nya..bahahaa!!..

      Padam
  5. Banyak tu kalau makan sendiri sekali lalu aje habis kan SB
    Kakak pun suka tau:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sorang je makan mmg puas hati,kak

      Padam
  6. kecur ailio memalam ni..adess..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Takpa,Nohas..esok esok kita gi crik jeruk kedondong tu ya..

      Padam
  7. Adoi...berair mulut tgk gambo SB ni...meh tisu sat...nk lap

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihiii..power idak gambo jeruk tu..

      Padam
  8. sedap tu... jeruk kedondong cecah cili dengan garam... yum3.. menyelerakan.

    mselim3

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang sedap tu.. btw, thanks sbb singgah

      Padam
  9. KIta kurang suka jeruk ni SB....Yg suka cik ahbang kita hihi

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini..terima kasih