Kek Cawan Simply Sedap

topping fresh cream
Salam sejahtera.  Lama tak post entry pasal cupcakes / kek cawan.  Meh sini, cik ahkak belanja sekeping dua gambar kek cawan simply sedap, almaklumlah kan.. angin R maha besar melanda satu badan.  Kek cawan perisa vanila ni sangat mudah nak buat.  Bahan pon simple sesangat.  Untuk topping, hamboii kaler pink ye mak!., cik ahkak memain dengan fresh cream.  Ingatkan susah sangat la gi bedal fresh cream ni sampai kental dan bertanduk.  Yang penting, utensil yang kita nak guna untuk pukul fresh cream ni kena dalam keadaan sejuk.  Cik ahkak pernah share resepi kek cawan tu KAT SINI DAN SINI .
Abaikan hiasan yang tak begitu lawa dan tak da sentuhan seni langsung gitu..hihiihii!!.. Kita main tabur saja manik gula tu. Yang ni cik ahkak buat bukan untuk dijual ya, dik.  Kita buat untuk makan ramai-ramai dan jemput sekampung datang mari sini rumah.. ayat ke laut daaa . Sekian. 

14 ulasan:

  1. Rupa tak melambangkan rasa..hahaha..janji sedap bah Sue.. klu angin R tu rajin, hamboi semua di buatnya... haha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Gitu lah, angin rajin tambah pulak ada masa nak buat memang menjadi

      Padam
  2. walaupun simple gile resepi nih...
    skrg mood membaking tak mari2... camne nih

    BalasPadam
    Balasan
    1. meh sini SB tiup rajin R kat NM..kikikih!!..

      Padam
  3. Walau main tabur je gula kalerful tu katanya tapi nampak ayulah cup cake ni SB.... nampak pompuan tau haha...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tq, Okje.. tengok bekas tu kaler biru pulak..eh!eh.. Fresh cream tu saja nak kasi pink gitu

      Padam
  4. SB buat macam ini kata tak cantik
    Kakak tengok dah cantik sangat dah..
    Itulah kalau org pandai buat dia tahu mana lebih cantik
    Macam kakak ni sebab tak pandai:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Makaseh kakZakie. Lawa ke tak, asal bebudak suka..mmg puas hati

      Padam
  5. Balasan
    1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
  6. Kalau angin R datang melanda, macam-macam cupcakes keluar hah! Hebatlah SB ni.

    Simple-simple pun yang penting rasanya sedap. Satu kampung dok memuji, dah tentu lebar senyuman kalau diukur dengan pembaris tau!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aa..aahh..ukur lilit senyuman tu belum abis kira lagi..

      Padam

tinggalkan komen anda kat sini..terima kasih