Sejukkan Atas Redai Kek

Salam sejahtera.  Kali ni cik ahkak nak cakap pasal redai.  Bukan redai pakaian tapi redai kek.  Bila resepi tulis 'sejukkan atas redai kek'.. barulah boleh di blablablaaaa... Tengok apa yang cikahkak buat dengan kek di atas tu. Kek diletak atas jaringan stainless steel DAN pastikan kek tidak bersentuhan dengan bekas kat bawah tu.  Bila permukaan tu tak bersentuh (ada ruang antara jaringan dan bekas)  maka mudah saja haba panas dari kek tu keluar.   Hahaaa.. Mudah sangat tips tu,. By the way,  aktiviti blogwalking cik ahkak masih sangat terhad, netbook kesayangan masih tenat. Update pon guna hengpong.  Sekian.

10 ulasan:

  1. Yelah ....mmg selalu jugak dengar pasal redai ni. Untuk pengaliran haba rupanya ek.

    BalasPadam
  2. Balasan
    1. Elo anum. Yupp gitulah fun ngsinya

      Padam
  3. tq utk tips ni kak... tp nya... dh bertahun tak bt kek heheheh

    BalasPadam
  4. Balasan
    1. Hahaaa..hengpong..ntah bahasa alien kot.

      Padam

tinggalkan komen anda kat sini..terima kasih