Telan ailio sambil lap aimata.. Ko ada?.

Salam sejahtera.  Mari menternak lemak dan kolesterol serta segala yang sama waktu dengannya.  Kemain ehh,  sejak check paras glukos dan kolesterol tempohari cik ahkak dengan tak segan silu nak tambah jumlah yang ada.. kuikuikuii!!!. Jangan dik,  jangan amalkan tips cik ahkak yang tak sedar diri tu.  Nahas jawapnya nanti sebab bila dua benda tu (gula dan kolesterol) dah menaik paras dari normal,  susah nak turun hokaayyy.  Sebenarnya,  kentang goreng dan cheese tu bukan cik ahkak yang punya. Kita tolong telan air lio saja nengok anak2 makan dengan penuh selera sambil sapu aik mata keciwa tak boleh makan.  Sobsobsob!!.. Alolooo.. Ujian gula dan kolesterol cik ahkak hari tu bukan apa sangat pon,  semuanya normal.  Disebabkan normal tu la kekita kena maintain paras normal tu.   Sekian.

12 ulasan:

  1. Kadang2 tu tahan juga bila anak makan sedap .. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada masa tak boleh nak tahan, Mia

      Padam
  2. Nape sanggup telan air liur aje? Tumpang sekakilah melantak. Sikit aje tu. Kata tahap kolesterol dan gula normal aje. Sikit aje tak jadi masalah. Hehehe... kaki penghasut pulak!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tau takpa MD. Kejap lagi nak goreng kentang, perabih makan sorang sorang

      Padam
  3. Nak test jugaklah gula ngan kolestrol. Takut nak test sebenarnya. Takut tengok result hoho....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jgn takut jgn segan OKje. Baik kita tau resultnya mcmana, pastu boleh adjust adjust apa yg patut lepas result nya kuar.. Hihi

      Padam

tinggalkan komen anda kat sini..terima kasih