Telur Segar katanya..

Salam sejahtera.  Cik ahkak bukan sesuka nak share foto ni, okay.  Mohon jangan muntah hijo atau atau muntah jagung sekalian. Ni betul ke tanda telur tersebut segar?
Jangan terpedaya sudah.  Adanya tinja atau bulu ayam melekat pada telur bukan bermakna ianya segar. Ni telur cik ahkak baru beli kat cold storage,.  mau taknya kena cuci gosok sampai berkilat,  okay!.  Tak puas hati, cik ahkak siap timbang lagi telur ni satu satu.  Tengok berat 69gram sebijik tu,  okay,  sah gred A. Lagi satu step cik ahkak buat.  Rendam telur tu dalam bekas penuh air.. tenggelam wehh!!!..  Sah segar kalau gitu. Nampak sangat ke cerewet cik ahkak kat situ? Takda la..heheheee.. Sekian kisah telur segar kekita. 

8 ulasan:

  1. GIGIH SUE MENELITINYA TU..MOGA XTERTIPU

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hi kak PI. Mmg gigih belek satu satu

      Padam
  2. selalu yg beli tlr ayam edy.... mmg dia pilih sungguh2 klu blh takmo yg ada taiknya...
    kt umah pastu mmg cuci semula

    BalasPadam
  3. Segar tapi kotor. PH pantang kalau telur ada kotor2 macam ni.

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini..terima kasih