Butter Oil

Kali ni saya nak memperkenalkan…Butter Oil..Hari tuh Virgogal kata..macamana rupa Butter Oil..selalu gi kedai supply bebahan kek tapi tak jumpa.  Sorry ye Virgo..Butter Oil dalam foto kita agak comot..almaklum je lah..banyak cap jari.  Anyway ni nak kongsikan Butter Oil kita yang fotogenik..ha..ha..

Sebotol RM3.20..siap ada expired date lagi

Butter Oil ni  yellowish dan agak pekat

Kegunaan?? Jika anda gunakan majerin untuk buat kek mentega, sudah pasti keharumannya agak kureng sikit..jadik kat sini lah Butter Oil ambil peranan penting.  Gunakan lebih kurang setengah sudu teh Butter Oil dan campurkan ke dalam adunan kek tadi..sure bau haruman Butter Oil itu menyerikan lagi kesedapan kek mentega anda.  Boleh juga digunakan dalam doh biskut mentega tapi jangan banyak sangat letak nanti rasanya pahit.Tak percaya..saya sudah..anda bila lagi?

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

tinggalkan komen anda kat sini..terima kasih